in English
 
 
Valmistaudu opiskelijaelämään

Turun yliopiston k​ampus

Suurin osa luonnontieteiden ja tekniikan tiedekunnan tiloista sijaitsee Yliopistonmäellä. Kemian laitoksella on oma rakennus alakampuksella ja geologian osasto sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä Geotalossa. Biokemian laitos sijaitsee useammassa rakennuksessa Kupittaan kampusalueella.
   
Tenttikirjoja ja muuta opinnoissa tarvittavaa kirjallisuutta voi lainata kuudesta kirjastosta. Kirjastojen yhteydessä on opiskelu- ja ryhmätyötiloja sekä opiskelijoiden käyttöön tarkoitettuja tietokoneita. Osa lukupaikoista on käytettävissä myös aukioloaikojen ulkopuolella.
 
Kampuksella on useita opiskelijaravintoloita, joista voit ostaa opiskelijahintaisen aterian. Löydät lounaslistan ja ravintoloiden sijainnit Unican verkkosivuilta.

Liikenneyhte​ydet

Turun yliopisto sijaitsee lähellä kaupungin keskustaa ja yliopistolle pääsee kätevästi julkisilla kulkuneuvoilla. Myös kampuksella liikkuminen on helppoa, sillä rakennukset sijaitsevat kävelymatkan päässä toisistaan.
   
Lähiliikenteen bussit kulkevat yliopiston vierestä, tarkemmat tiedot bussipysäkkien sijainnista löydät Turun seudun joukkoliikenteen sivuilta. Pysäköinti kampuksen alueella on maksullista ja opiskelijat voivat hankkia pysäköintoikeuden Vatselankadun päässä olevalle hiekkakentälle.

Opiskelijakortti

Opiskelijakortin haltijana olet oikeutettu moniin etuihin ja palveluihin. Voit tilata opiskelijakortin heti, kun olet maksanut Turun yliopiston ylioppilaskunnan (TYY) jäsenmaksun. Opiskelijakortin voi maksaa verkkopankissa tai luottokortilla.
 
Opiskelijakortti on helpoin tapa todistaa olevasi Turun yliopiston opiskelija. Jos tarvitset todistuksen opiskelijana olosta ennen kuin olet saanut kortin, pyydä kirjoillaolotodistus opiskelijakeskus Discosta. Ylioppilaskunnan jäsenmaksun kuittia tai kirjoillaolotodistusta näyttämällä saat opiskelijahintaisen lounaan opiskelijaravintoloissa ja voit käyttää Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) palveluja.

Opintojen rahoittaminen

Yliopistossa opiskelevat voivat hakea opintorahasta, asumislisästä ja opintolainasta koostuvaa opintotukea. Löydät lisätietoa tuen hakemisesta Kelan verkkosivuilta.
 
Opintotukihakemuksen voi tehdä kätevästi Kelan sähköisessä asiointipalvelussa. Palvelun avulla voit seurata hakemuksesi tilaa tai tarkistaa mm. seuraavan maksatuspäivän ja jäljellä olevien opintotukikuukausien määrän. Tarvitset asiointipalvelun käyttöä varten verkkopankkitunnuksen tai sähköisen henkilökortin.
 
 Moni opiskelija yhdistää opiskelun ja työssäkäynnin. Usein osa-aikainen työskentely tukee opintoja ja lisää työelämätaitoja, mutta työssäkäynnin ei pitäisi ​​​​​ häiritä opiskelua. Turun yliopiston työelämäpalvelut eli Rekry julkaisee verkkosivuillaan opiskelijoille tarkoitettuja työpaikkoja. Rekrystä saat tarvittaessa apua myös työhakemuksen ja ansioluettelon kirjoittamiseen.
   
Työssäkäyvät ja yrittäjänä toimivat opiskelijat voivat hakea aikuiskoulutustukea. Voit olla oikeutettu myös muihin sosiaalietuuksiin, kuten yleiseen asumistukeen, toimeentulotukeen, vanhempainetuuksiin tai sairauspäivärahaan.

Asuminen

 Asunnon etsiminen kannattaa aloittaa heti, kun olet saanut tiedon opiskelupaikasta. Suurin opiskelija-asuntojen tarjoaja Turun seudulla on Turun ylioppilaskyläsäätiö (TYS). Voit hakea heiltä opiskelija-asuntoa jo ennen kuin opiskelupaikkasi on varmistunut.
  
Opiskelijana voit hakea myös kaupungin vuokra-asuntoa tai etsiä asuntoa yksityisiltä vuokranantajilta. Yliopistolle on hyvät joukkoliikenneyhteydet, joten kannattaa tutustua myös kauempana​​​ sijaitseviin kohteisiin.
   
Huolehdi, että yhteystietosi (postiosoite ja puhelinnumero) ovat aina ajan tasalla sekä yliopiston että Postin ja maistraatin järjestelmissä. Opiskelijatunnuksen saatuasi voit tehdä osoitteenmuutoksen yliopistolle itse Nettiopsussa (opiskelijatietojärjestelmä). Postille ja maistraatille tehtävän muuttoilmoituksen voi täyttää Postin verkkosivuilla.

Terveydenhoito

Läsnäolevaksi ilmoittautuneiden opiskelijoiden terveydenhoidosta huolehtii Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö (YTHS). Turun toimipiste tarjoaa lääkäri-, sairaanhoito-, mielenterveys- ja hammashoitopalveluja. YTHS ylläpitää myös verkkoneuvontapalvelua.

Liikuntapa​lvelut

Yliopistoliikunnan liikuntamaksun maksamalla voit käyttää yliopiston liikuntatiloja ja osallistua ohjatuille tunneille.
​​​​​​​​​​​​​​​​
​​​​​
Asiasana:
Tagit: