in English
 
 
Elintarvikekemia ja elintarvikekehitys

Elintarvikekemia ja elintarvikekehitys

Turun yliopiston elintarvikekemian tieteenala ja oppiaine perustettiin vuonna 1970 osaksi Biokemian laitosta. Toiminta vahvistui merkittävästi kun elintarvikekehityksen uusi, kansainvälinen diplomi-insinöörin tutkinto-ohjelma aloitti Turussa osana elintarviketieteiden ohjelmaamme vuonna 2012 (Master's Degree Programme in Food Development). Yli neljän vuosikymmenen aikana maistereita on valmistunut satoja ja tohtoreitakin 60.

Elintarvikekemia ja elintarvikekehitys ovat maailmanlaajuisesti kasvavia toimialoja, ja kehitämme alan tulevaisuutta kansainvälisesti merkittävien yliopistojen ja tutkimuslaitosten kanssa. Teollisuusyhteistyö on ollut tärkeää niin perustutkimuksen kuin soveltavan tutkimuksen alueilla yksikön perustamisesta lähtien. Oppiaineesta valmistuneet maisterit, diplomi-insinöörit ja tohtorit sijoittuvat laajasti yhteiskunnan eri tehtäviin Suomessa ja ulkomailla.

Opetuksessa ja tutkimuksessa paneudumme elintarvikkeiden ja niiden raaka-aineiden bioaktiivisten yhdisteiden, kemiallisten ja biokemiallisten reaktioiden sekä laatutekijöiden selvittämiseen ja ilmiöiden ymmärtämiseen. Ravinnon turvallisuus, terveysvaikutukset ja aistittavat ominaisuudet ovat niin ikään painoalueita. Olemme perinteisesti eturintamassa pohjoisten luonnonvarojen kestävässä hyödyntämisessä. Erinomaisen lähtökohdan elintarviketieteiden opiskelulle antavat lukion kemian, biologian, matematiikan, fysiikan ja terveystiedon opinnot.
 
​​​​​​​​​​​​​​
Asiasana:
Tagit:
 

 Sisältöeditori