in English
 
 

Fysiikka – maailma täynnä mahdollisuuksia​

Turun yliopiston Fysiikan ja tähtitieteen laitos kouluttaa laajataitoisia luonnontieteiden osaajia teollisuuteen, akatemiaan sekä kaikkialle, missä tarvitaan luovuutta ja kriittistä ajattelutapaa.Fysiikka tutkii kaikkea; aina aineen pienimmistä rakenneosasista maailmankaikkeuden koko­luo­kassa tapahtuviin mullistuksiin. Se etsii vastausta perimmäisiin kysymyksiin: keitä me olemme, mistä me tulemme, miten maailmamme ja maail­man­kaikkeutemme toimii?

Fysiikka on luonnontieteiden äiti ja siksi fyysikolta vaaditaan pe­rus­tietoja kaikilta luonnontieteiden aloilta. Fysiikan ja tähtitieteen laitos tarjoaa opiskelijoilleen laaja-alaista tieteellistä koulutusta, joka takaa opiskelijalle hyvät ja monipuoliset valmiudet toimia sekä soveltaa oppimaansa työ­elämässä. Erityisesti laitoksen päämäärä on kasvattaa opiskelijoistaan ja tutkijoistaan itsenäiseen tieteelliseen ajatteluun kykeneviä luonnontieteiden asiantuntijoita.

Koulutuksen lisäksi Fysiikan ja tähtitieteen laitoksella tehdään kansallisesti ja kansainvälisesti merkittävää tut­kimusta. Fysiikan laaja-alaisuus näkyy myös tutkimuksen teossa, sillä tutkimus on monesti poik­ki­tieteellistä. Siksi laitos tekee tiivistä yhteystyötä muiden tiedekuntansa laitosten ja muun muassa Lääketieteellisen tiedekunnan kanssa.

Turun yliopiston Fysiikan ja tähtitieteen laitokselta valmistuvat opis­kelijat työllistyvät teollisuuden ja akateemisen tutkijamaailman lisäksi muun muassa ope­tustehtäviin. Laajapohjainen koulutus antaa kuitenkin mahdollisuuden työllistyä kaikkialle missä tarvitaan tieteellistä osaamista, luovuutta ja itsenäistä kriittistä ajattelutapaa – fyysikolle maailma on mahdollisuuksia täynnä!

 

 Ajankohtaista

 
 

 Tapahtumat

 
It seems your browser doesn't support Javascript
 

 Julkaisujen top-5

 

  1. Energy Transfer into Molecular Vibrations and Rotations by Recoil in Inner-Shell Photoemission
  2. Experimental implementation of fully controlled dephasing dynamics and synthetic spectral densities
  3. A dust-enshrouded tidal disruption event with a resolved radio jet in a galaxy merger
  4. Book: Quantum Measurement
  5. Exchange-Correlation Catastrophe in Cu-Au: A Challenge for Semilocal Density Functional Approximations
 

 Kysy fysiikasta tai tähtitieteestä

 

 

 

 Laitoksen Intra-sivut

 
Sivut vaativat yliopiston tunnukset