in English
 
 
Tervetuloa opiskelijaksi fysiikan ja tähtitieteen laitokselle Turun yliopistoon
Luonnontieteiden kandidaatin opinnoissa sinun on mahdollista painottaa opintojasi fysiikkaan, teoreettiseen fysiikkaan tai tähtitieteeseen. Voit suunnata opintosi myös fysiikan aineenopettajaksi. Tullessasi sinun ei tarvitse tietää, mitä haluat opiskella, vaan teet valinnan toisen vuoden keväällä. Sivuaineina tulet lukemaan matematiikkaa ja kiinnostuksesi mukaan esimerkiksi informaatioteknologiaa tai kemiaa.

Maisteriopinnoissa voit valita fysiikan, teoreettisen fysiikan, tähtitieteen ja avaruusfysiikan tai fysiikan opettajan tutkinto-ohjelman. Fysiikan tutkinto-ohjelmassa voit valita materiaalitutkimuksen tai lääketieteellisen tekniikan fysiikan erikoistumisalan. Tästä ohjelmasta valmistuneista suurin osa työllistyy teollisuuteen, sairaaloihin tai perustavat oman yrityksen – tätä tukee mahdollisuus opiskella sivuaine kauppakorkeakoulussa. Teoreettisen fysiikan sekä tähtitieteen ja avaruusfysiikan tutkinto-ohjelmat ovat tutkimuspainotteisia ja suurin osa niistä valmistuneista jatkaa opintojaan tohtoriksi asti.

Fysikaalisten tieteiden opiskelu on vaativaa kokopäivätyötä. Luentotunteja viikossa on vähemmän kuin oppitunteja koulussa, mutta kaikkiin luentokursseihin liittyvät laskuharjoitukset. Annettujen tehtävien ratkaiseminen vie usein enemmän aikaa kuin luennoilla käyminen, mutta laskuharjoitukset syventävät merkittävästi oppimista ja opettavat soveltamaan asioita käytännössä. Lisäksi fysiikan harjoitustyöt havainnollistavat luentokursseilla opetettavia asioita. Ennen opintojen alkua sinun kannattaa tutustua fysikaalisten tieteiden opinto-oppaaseen, jonka löydät matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan osiosta yliopiston opinto-oppaasta: https://nettiopsu.utu.fi/opas/

Jos olet menestynyt hyvin lukion fysiikassa ja matematiikassa (laudatur tai vastaava), sinulla on mahdollisuus aloittaa opintosi Fast Track –linjalla, jossa maisteriksi on mahdollista valmistua  jopa kolmessa vuodessa. Fast Track –linjan opinnot alkavat jo 14.8.-25.8.2017 järjestettävällä intensiivikurssilla, jossa laajennetaan lukion fysiikan tietämystä sekä opetetaan riittävät matemaattiset apuneuvot, jotta siirtyminen suoraan fysiikan toisen vuoden opintoihin sujuisi kitkattomasti. Intensiivikurssin lopulla järjestetään näyttökoe, jossa arvioidaan riittävätkö taitosi toisen vuoden kurssien menestyksekkääseen suorittamiseen. Opintojasi voit joka tapauksessa jatkaa Fysiikan ja tähtitieteen laitoksella. Lisätiedot ja ilmoittautuminen Fast Track –linjalle sähköpostilla yliopistonlehtori Teemu Hynniselle (teemu.hynninen(a)utu.fi) viimeistään 31.7.2017.

​​
Asiasana:
Tagit: