in English
 
 
Tervetuloa opiskelijaksi fysiikan ja tähtitieteen laitokselle Turun yliopistoon
Luonnontieteiden kandidaatin opinnoissa sinun on mahdollista painottaa opintojasi fysiikkaan, teoreettiseen fysiikkaan tai tähtitieteeseen. Voit suunnata opintosi myös fysiikan aineenopettajaksi. Tullessasi sinun ei tarvitse tietää, mitä haluat opiskella, vaan teet valinnan toisen vuoden keväällä. Sivuaineina tulet lukemaan matematiikkaa ja kiinnostuksesi mukaan esimerkiksi informaatioteknologiaa tai kemiaa.

Fysikaalisten tieteiden maisterin (FM) tutkinto-ohjelmassa on valittavana kuusi erikoistumisalaa: materiaalitutkimus, teoreettinen fysiikka, tähtitiede ja avaruusfysiikka, lääketieteellisen tekniikan fysiikka, teollisuusfysiikka sekä opettajan erikoistumisala. Tästä ohjelmasta valmistuneista suurin osa työllistyy teollisuuteen, sairaaloihin tai perustavat oman yrityksen – tätä tukee mahdollisuus opiskella sivuaine kauppakorkeakoulussa. Teoreettisen fysiikan sekä tähtitieteen ja avaruusfysiikan erikoistumisalat ovat tutkimuspainotteisia ja suurin osa niistä valmistuneista jatkaa opintojaan tohtoriksi asti.

Fysikaalisten tieteiden opiskelu on vaativaa kokopäivätyötä. Luentotunteja viikossa on vähemmän kuin oppitunteja koulussa, mutta kaikkiin luentokursseihin liittyvät laskuharjoitukset. Annettujen tehtävien ratkaiseminen vie usein enemmän aikaa kuin luennoilla käyminen, mutta laskuharjoitukset syventävät merkittävästi oppimista ja opettavat soveltamaan asioita käytännössä. Lisäksi fysiikan harjoitustyöt havainnollistavat luentokursseilla opetettavia asioita. Ennen opintojen alkua sinun kannattaa tutustua fysikaalisten tieteiden opinto-oppaaseen, jonka löydät luonnontieteiden ja tekniikan tiedekunnan osiosta yliopiston opinto-oppaasta.

Jos olet menestynyt hyvin lukion fysiikassa ja matematiikassa (laudatur tai vastaava), sinulla on mahdollisuus aloittaa opintosi  Fast Track –linjalla, jossa maisteriksi on mahdollista valmistua  jopa kolmessa vuodessa. Fast Track –linjalle haluavat  ilmoittautuvat sähköpostilla yliopistonlehtori Teemu Hynniselle (teemu.hynninen(a)utu.fi) viimeistään 31.7.2018. Tämän jälkeen heille lähetetään kutsu aloituskokeeseen, joka toteutuu viikolla 34.
​​
Asiasana:
Tagit: