in English
 
 
Teollisuusfysiikan laboratorio

​Teollisuusfysiikan laboratorion toiminnan tavoitteena on syventää fysikaalista tietämystä ja fysiikan soveltamista teollisuuden tutkimuksessa ja tuotekehityksessä. Tämä tapahtuu mm. suunnittelemalla ja kehittämällä menetelmiä sekä laitteita teollisuuden tutkimus- ja kehityssektorille, uusien materiaalien fysikaalisella karakterisoinnilla ja tutkimalla materiaalien rakennestabiiliutta. Tutkimusaiheet tulevat useasti korkean teknologian yrityksiltä. Kolmen vuosikymmenen tiivis yhteistyö lääketeollisuuden kanssa jatkuu edelleen intensiivisenä, ja samalla tutkimusyhteistyötä laajennetaan myös muille aloille. Tutkimuskohteet kalanviehekehityksestä resistiivisyysmäärityksiin sekä säteilyturvallisuudesta uusiin nanorakenteisiin ovat tuttuja Teollisuusfysiikan laboratoriolle. Tähän laboratorion monipuolinen ja nykyaikainen laitekanta tarjoaakin erinomaiset mahdollisuudet.

Teollisuusfysiikan laboratorio luo miellyttävän ja innovatiivisen työympäristön monipuolisine tutkimuskohteineen ja nuorekkaine työntekijöineen. Laboratorio on hyvin opiskelijaystävällinen, mistä ovat osoituksena lukuisat opinnäytteet. Läheiset kontaktit teollisuuteen auttavat opiskelijoita siirtymään teollisuuden palvelukseen valmistumisensa jälkeen tai halutessaan aloittamaan jatko-opintojaan projektitutkijana tai jatkokoulutettavana.

 
Osoituksena laboratoriossa tehtävästä korkeatasoisesta lääketutkimus- ja kehitystyöstä myönnettiin laboratorion johtamalle tutkimuskonsortiolle syksyllä 2007 CRS / Eurand Award -tiedepalkinto
Asiasana:
Tagit:
 

 Laboratorion henkilökunta

 
 

 Tutkimushankkeet

 
 

 Lisätietoja