in English
 
 
Hakuohjeet

Ylioppilastutkinnon tai muun vastaavan tutkinnon suorittaneet hakijat hakevat opiskeluoikeutta Turun yliopiston Matematiikan ja tilastotieteen hakukohteeseen. Hyväksytty opiskelija saa oikeuden Luonnontieteiden kandidaatin tutkinnon suorittamiseen Matematiikan ja tilastotieteen tutkinto-ohjelmassa. Kaikille hyväksytyille varataan paikka myös FM-tutkinnon suorittamiseen.  FM-tutkinnon voi suorittaa Matematiikan tai Tilastotieteen tutkinto-ohjelmissa tai matematiikan ja tietotekniikan oppiaineiden yhteisesti toteuttamassa kansainvälisessä tietoturvan ja kryptografian tutkinto-ohjelmassa.

Hakija, joka on jo aiemmin suorittanut jonkin korkeakoulututkinnon voi hakeutua myös suorittamaan pelkkää FM-tutkintoa. Lue lisää yliopiston hakijasivuilta tai Opintopolusta.

Keväästä 2015 lähtien ylioppilaiden (ja vastaavan tutkinnon suorittaneiden) valinta on tapahtunut ylioppilastodistuksen perusteella. Opiskeluoikeuden  vähimmäisvaatimus on pitkän matematiikan C (lyhyen E). Koska matematiikkaa osaavista ylioppilaista on pula, on sisäänpääsy todennäköistä jo pitkän matematiikan arvosanalla M, mutta myös arvosanalla C on realistiset mahdollisuudet sisäänpääsyyn.  

Vaihtoehtoinen väylä opiskelijaksi on erillisvalinta, jossa opiskelijavalinta voi perustua esimerkiksi avoimessa yliopistossa suoritettuihin matematiikan tai tilastotieteen opintoihin.

Asiasana:
Tagit:
 

 Matematiikan ja tilastotieteen laitos

 
Käyntiosoite: Quantum, toinen kerros
(Kartta)
Postiosoite: Matematiikan ja tilastotieteen laitos,  20014 Turun yliopisto