in English
 
 
Hakuohjeet

Ylioppilastutkinnon tai muun vastaavan tutkinnon suorittaneet hakijat hakevat opiskeluoikeutta Turun yliopiston Matematiikan ja tilastotieteen hakukohteeseen. Hyväksytty opiskelija saa oikeuden Luonnontieteiden kandidaatin tutkinnon suorittamiseen Matematiikan ja tilastotieteen tutkinto-ohjelmassa. Kaikille hyväksytyille varataan paikka myös FM-tutkinnon suorittamiseen.  FM-tutkinnon voi suorittaa Matematiikan tai Tilastotieteen tutkinto-ohjelmissa tai matematiikan ja tietotekniikan oppiaineiden yhteisesti toteuttamassa kansainvälisessä tietoturvan ja kryptografian tutkinto-ohjelmassa.

Hakija, joka on jo aiemmin suorittanut jonkin korkeakoulututkinnon voi hakeutua myös suorittamaan pelkkää FM-tutkintoa. Lue lisää yliopiston hakijasivuilta tai Opintopolusta.

Keväällä 2015 ylioppilaiden (ja vastaavan tutkinnon suorittaneiden) valinta tapahtuu ensimmäistä kertaa pelkästään ylioppilastodistuksen perusteella. Täten vertailukelpoisia vanhoja pistemääriä ei voida julkaista. Opiskeluoikeuden  vähimmäisvaatimus on pitkän matematiikan C (lyhyen E). Koska matematiikkaa osaavista ylioppilaista on pula, on sisäänpääsy todennäköistä jo pitkän matematiikan arvosanalla M, mutta myös arvosanalla C on realistiset mahdollisuudet sisäänpääsyyn.  

Vaihtoehtoinen väylä opiskelijaksi on erillisvalinta, jossa opiskelijavalinta voi perustua esimerkiksi avoimessa yliopistossa suoritettuihin matematiikan tai tilastotieteen opintoihin.

Asiasana:
Tagit:
 

 Matematiikan ja tilastotieteen laitos

 
Käyntiosoite: Quantum, toinen kerros
(Kartta)
Postiosoite: Matematiikan ja tilastotieteen laitos,  20014 Turun yliopisto