in English
 
 
Global Clinicille kunniakirja bioeettisestä toiminnasta
​–  Bioetiikan tutkimus on akateemista, mutta bioetiikka ei itsessään ole. Se koskettaa arjessa paljon ihmisiä, jotka eivät välttämättä edes tunnista sitä bioetiikaksi. Suomen Global Clinicin toiminta voidaan nähdä bioeettisenä toimintana, UNESCO Chair in Bioethics Suomen yksikön johtaja Susanne Uusitalo sanoo.

Valitsijoiden mukaan Global Clinicin toiminnan pohjalla näyttää olevan voimakkaita näkemyksiä oikeudenmukaisuudesta, auttamisesta ja päivän teemaan sopivasti myös yhteistyöstä.

Global Clinic -toimintaa on Helsingissä, Turussa, Lahdessa, Tampereella, Joensuussa ja Oulussa. Ne  tarjoavat paperittomille vapaaehtoisvoimin järjestettyä moniammatillista apua erilaisiin terveysongelmiin sekä terveyteen liittyvää neuvontaa. Palvelu on ensisijaisesti tarkoitettu henkilöille, jotka eivät ole oikeutettuja julkiseen terveydenhoitoon. Apua saa veloituksetta, anonyymisti ja luottamuksella.

UNESCO Chair in Bioethics on kansainvälinen bioetiikan verkosto, jonka tavoitteena on edistää bioetiikan opetusta ja tutkimusta sekä tehdä bioetiikkaa tunnetuksi. UNESCO Chair in Bioethics Suomen yksikön kansallisena tavoitteena on osallistua bioeettisesti tärkeään yhteiskunnalliseen keskusteluun ja edistää bioeettisten näkökulmien huomioimista. Suomen yksikkö toimii Turun yliopiston filosofian oppiaineessa.

Erja Hyytiäinen
Asiasana:
Tagit:
Julkaistu 19.10.2018 16:35 ,  Päivitetty 19.10.2018 16:46