in English
 
 
Opiskelijajärjestöt

Poliittisen historian opiskelijoille helposti lähestyttävää toimintaa muiden yhteiskuntatieteilijöiden seurassa järjestävät erityisesti ainejärjestö P-klubi sekä tiedekuntajärjestö Index . Turun yliopiston ylioppilaskunta (TYY) tarjoaa edullisia harrastusmahdollisuuksia mm. lukuisissa eri liikuntalajeissa sekä kulttuuri-, ympäristö- ym. toiminnassa.

Ainejärjestöillä on keskeinen rooli opiskelijoiden edunvalvonnassa ja siksi koulutuspoliittisiin asioihin vaikuttaminen on tärkeä osa myös P-klubin toimintaa. Klubin hallituksessa toimii aina koulutuspoliittinen vastaava (nykyisin oma poliittisen historian ja oma valtio-opin vastaava), jonka tehtäväkenttään kuuluvat muun muassa tenttipalautejärjestelmän ylläpito, tenttikysymyskansion päivittäminen, yhteydenpito opetus- ja tutkimustoimikuntaan sekä tiedekunnan johtokunnan opiskelijaedustajiin ja yhteydenpito Turun yliopiston ylioppilaskunnan koulutuspoliittiseen sektoriin.

Opetus- ja tutkimustoimikuntien opiskelijaedustajat tiedottavat toiminnastaan hallituksen kokouksissa ja tässä yhteydessä käydään monasti laajempiakin koulutuspolitiikkaan liittyviä keskusteluja. Lisätietoja saat P-klubin kotisivuilta. Tärkeä tiedotuskanava on myös klubin sähköpostilista.

Koko tiedekuntaa koskevissa koulutuspoliittisissa asioissa kannattaa kääntyä myös Indexin puoleen, joka on yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan ja kasvatustieteellisen tiedekunnan opiskelijoiden yhteinen kattojärjestö ja tiedekuntahengen ilmentymä. Myös Indexin hallituksessa toimii koulutuspoliittinen vastaava, jonka tehtäväkenttä on pitkälti sama kuin P-klubin kopo-vastaavalla. Lisätietoa löydät Indexin kotisivuilta.Asiasana:
Tagit:

 


LINKIT JÄRJESTÖJEN SIVUILLE

P-klubi

Index

TYY