in English
 
 
Valintaperusteet

Kansalliselle linjalle opiskelijat valitaan peruskoulun päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvon mukaan.

IB-linjalle oppilaat valitaan perusopetuksen päättötodistuksen ja pääsykokeen perusteella. Sekä todistuksen että pääsykokeen painoarvo on 50%. Todistuksesta huomioidaan lukuaineiden keskiarvo siten, että matematiikan, englannin ja äidinkielen arvosanat painotetaan kertoimella 2.

IB-linjan pääsykoe järjestetään Turun normaalikoulussa (Annikanpolku 9) perjantaina 12.4.2019 klo 10.00 - 12.30. Pääsykoe koostuu äidinkielen, englannin ja matematiikan kokeista, jotka pohjautuvat perusopetuksen oppimäärään. IB-pääsykokeet järjestetään suomen lisäksi tarvittaessa myös ruotsiksi ja englanniksi. Pääsykokeessa ei saa käyttää laskinta eikä taulukkokirjoja. Hakijoita pyydetään ottamaan mukaan kirjoitusvälineet (kynä kumi, viivoitin) ja henkilöllisyystodistus.

Kaikki yhteishaussa IB-linjalle hakeneet tulevat pääsykokeeseen ilman erillistä kutsua.

IB-linjan oppilaat käyvät myös perusasteen kouluissa pitämässä infotilaisuuksia 9.-luokkalaisille sopimuksen mukaan. Normaalikoulun lukiosta kiinnostuneet 9.-luokkalaiset voivat vierailla koulussa myös koulupäivän aikana ja tutustua koulun tiloihin ja opiskeluun IB-linjalla tai suomenkielisessä lukiossa.

Lukion esittelyinfo pidetään tiistaina 15.1.2019 klo 18.30 koulun auditoriossa.

Lisätietoja saa opinto-ohjaaja Jukka Valtaselta.

puh. 050 5660932, etunimi.sukunimi@utu.fi

Asiasana:
Tagit: