in English

Heritage, Tourism and Hospitality -konferenssissa 27.‒29.9. puhutaan matkailun ja kulttuuriperinnön merkityksestä nyt ja tulevaisuudessa

​Konferenssin noin 50 puhujaa eri puolilta maailmaa jakaa matkailun, kulttuurin ja vieraanvaraisuuden yhdistävää tutkimustietoa ja kokemuksiaan matkailu- ja kulttuurialojen toimijoille ja tutkijoille. Puhujina kuullaan alan terävintä kansainvälistä kärkeä edustavia akateemisia osaajia sekä käytännön toimijoita. Puheenvuorot avaavat uusia ulottuvuuksia siihen, miten matkailua voidaan kehittää pelillistämisen, tarinankerronnan ja tulevaisuusajattelun keinoin - kulttuuriarvot huomioiden.

‒ Suomi ja Pori rannikkokaupunkina luovat erinomaiset puitteet tälle kansainväliselle areenalle. Vesistöjen ja kulttuuristen ympäristöjen hyvinvointia lisäävä vaikutus sekä kestävä matkailu ovat tavoittelemisen arvoisia teemoja sekä kaupunkien että maaseudun matkailun ja kulttuurin toimijoille, kehittäjille, kouluttajille ja markkinoijille, sanoo yksi konferenssin pääjärjestäjistä, yliopistotutkija Arja Lemmetyinen Turun yliopiston kauppakorkeakoulun Porin yksiköstä.

Kaksi yleisölle avointa puheenvuoroa osana Suomi Finland 100 -ohjelmaa

Konferenssin ohjelmassa on kaksi ilmaista, yleisölle avointa asiantuntijapuheenvuoroa osana Suomi Finland 100 -ohjelmaa:

Torstaina 28.9. kello 9.40‒10.30 tulevaisuudentutkimuksen professori Markku Wilenius Turun yliopistosta puhuu kaupunkien elävöittämisestä tulevaisuudessa – millaisen käsikirjoituksen laadimme kaupungille, jota ihmiset tulevat ihailemaan ympäri maailmaa.

>> Wileniuksen luento Suomi 100 -ohjelmassa

Perjantaina 29.9. klo 11.00‒11.50 professori Anna Sivula Turun yliopistosta (historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitos) kertoo kulttuuriperinnöstä ja tarinoiden merkityksestä sen säilyttämiselle sekä myös teollisen kulttuuriperinnön säilyttämisestä ja kehittämisestä. Yhtenä esimerkkinä teollisesta kulttuuriperinnöstä ja sen kehittymisestä on Porin Puuvilla.

>> Sivulan luento Suomi 100 -ohjelmassa

Tilaisuudet ovat englanninkielisiä.

Turun yliopiston kauppakorkeakoulun Porin yksikkö toimii konferenssin paikallisena pääjärjestäjänä yhteistyössä Elgin & Co ja useiden suomalaisten ja kansainvälisten kumppaneiden kanssa. Konferenssi tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutkijoiden, yrittäjien, kouluttajien ja kehittäjien aitoon vuoropuheluun sekä tiedon ja kokemusten vaihtoon.

Konferenssin verkkosivut:

>> https://heritagetourismhospitality.org/