in English
 
 


Alumnipäivä 2017 - JOHDA MENESTYKSEEN
Päivä alkaa ilmoittautumisella klo 14.00 alkaen. Tänä vuonna panostamme erityisesti alumnien verkostoitumiseen ja käytössä on Brella-verkostoitumistyökalu, joka voi auttaa juuri sinua löytämään uuden alumnikontaktin.
 
 
Saliosuuden punaisena lankana on johtaminen ja sen muutoshaasteet.
 
Minkälaista johtamista tarvitaan nyt?
Mitä hyvällä johtamisella saavutetaan?
Miten johtamisen eetos on muuttunut vuosien varrella?
 
Iltaa jatketaan Buffet Dinnerin muodossa.
 

ILMOITTAUTUMINEN TAPAHTUMAAN ON PÄÄTTYNYT.


OHJELMA - JOHDA MENESTYKSEEN

Ilmoittautuminen ja tervetulokahvitus 14.00 – 15.00


satu-teerikangas.png15.00 – 16.45


satu-teerikangas.png

Päivän puheenjohtajana toimii
Susanna Juusti​​
Key Account Manager, VP, partner, ID BBN
Avaus

​Dekaani
satu-teerikangas.png Johtamisen eetos
Professori
Turun kauppakorkeakoulu
satu-teerikangas.png Kulttuurin ja agile-organisaation muutoksen johtaminen
Topi Manner
Head of Personal Banking, member of Group Executive Management
Nordea Bank AB
 
satu-teerikangas.png Muutosjohtamisen haasteet - digitalisaatio, palvelukulttuuri ja perinteet
Maisa Romanainen​​
Matkustajaliikennejohtaja, VR-Yhtymä Oy

16.45 – 18 

Alumni Networking byMonttu Ventures Oy - Alumnien kehitysyhtiö startupeille - lanseerataan Alumnipäivässä!


18 – 19.30

Tulevaisuuden osaaminen - Miten sitä johdetaan?

satu-teerikangas.png ​Fasilitaattorina Tuuli Kaskinen
Toiminnanjohtaja DEMOS HEL​SINKI
​​satu-teerikangas.png Susanne Skippari
Henkilöstöjohtaja, KONE Oyj​​


satu-teerikangas.png Kaisa Aalto-Luoto
SVP, Henkilöstö- ja viestintäjohtaja, Outotec Oyj


satu-teerikangas.png Hanna Mäkäräinen
Toimitusjohtaja, TYKS Sapa
Puheenvuoro

satu-teerikangas.png
Kansainvälistä johtajuutta tulevaisuuteen
Panu Routila
​Toimitusjohtaja, Konecranes Oyj​Vuoden Alumni -julkistus

Closing
 

19.45 -22 Alumni Cocktail Buffet

Pidätämme oikeuden muutoksiin ohjelmassa.

Lisätietoja: tsealumnit@utu.fi

 


Biografiat​

Markus Granlund, vuosikurssi -86. Markus Granlund on Turun kauppakorkeakoulun dekaani ja laskentatoimen professori, sekä Suomen kauppakorkeakoulut (ABS) ry:n hallituksen puheenjohtaja. Ulkomailla hän on työskennellyt mm. Copenhagen Business Schoolissa ja University of Technology Sydneyssä. Sen lisäksi että hän on arvostettu ja tunnustusta saanut liikkeenjohdon kouluttaja ja asiantuntija, hän hoitaa myös lukuisia luottamustehtäviä yliopistomaailmassa, yritysmaailmassa ja säätiöissä.

Satu Teerikangas. TkT Satu Teerikangas aloitti Johtamisen ja Organisoinnin Professorina Turun Kauppakorkeakoulussa keväällä 2017. Satulla on monikulttuurinen tausta. Ennen TSE:lle siirtymistään Teerikangas toimi mm. University College London:ssa, Aalto-yliopistossa, sekä Shellin Hollannin ja Aberdeenin toimipisteissä. Teerikangas on tutkimukseltaan keskittynyt muutoksen johtamiseen, erityisesti yrityskauppojen ja fuusioiden yhteydessä. Tällä hetkellä uutena avauksena häntä kiinnostaa maailmaa muuttava toimijuus ja bottom-up muutos. Turun kauppakorkeakouluun siirtymisessä Teerikangas näkee paljon mahdollisuuksia, ja odottaa innostuksella uusiin yhteistyökumppaneihin tutustumista.

Maisa Romanainen, vuosikurssi -86. Maisa toimi 2008-2014 Stockmann Oyj Abp:n varatoimitusjohtajana ja tavarataloryhmän johtajana. Tätä ennen hän muun muassa vastasi Stockmannin liiketoiminnasta Venäjällä. 

VR-konsernin matkustajaliikennedivisioonan johtajana Maisa on toiminut vuodesta 2014 lähtien. VR:n matkustajaliikennetoimiala huolehtii matkustajaliikenteestä rautateillä sekä Pohjolan Liikenteen linja-autoliikenteestä. Siihen kuuluu myös junien ja asemien ravintolapalveluita tarjoava Avecra Oy. 

Topi Manner, vuosikurssi -93. Topi Manner (EVP, Head of Personal Banking) johtaa Nordean henkilöasiakasliiketoimintaa sekä Baltian toimintoja, ja on Nordean johtokunnan jäsen. Personal Banking palvelee henkilöasiakkaita kaikilla pohjoismaisilla markkinoilla eri kanavien kautta. Topi Manner toimii myös Nordean Suomen sivuliikkeen johtajana. Esimerkkejä hänen luottamustehtävistään ovat Keskuskauppakamarin hallituksen sekä Kansainvälisen kauppakamarin (ICC) Suomen osaston varapuheenjohtajuudet sekä pankkien muodostaman Inter-Alpha -ryhmän hallintoneuvoston jäsenyys.

Susanne Skippari, vuosikurssi -94. Ennen nimitystä KONEen henkilöstöjohtajaksi 2017, Susanne toimi KONE uuslaiteliiketoiminta- yksikön henkilöstöjohtajana vuosina 2015-2017. Yksikköön kuuluu n. 4000 työntekijää ympäri maailman, mukaan lukien KONEen tehtaiden henkilöstö.

Suurimman osan urastaan KONEella Susanne on työskennellyt globaalina ”Talent Management” -johtajana, vastuullaan KONEeen työnantajamielikuva, rekrytointi sekä johdon seuraajasuunnittelu. Lisäksi Susanne on toiminut KONEen Euroopan, Lähi-Idän ja Afrikan (EMEA) -alueen henkilöstöjohtajana vuosina 2009 – 2011.  

Ennen siirtymistä KONEen palvelukseen, Susanne toimi kahdeksan vuotta Nokia Oyj:ssä Suomessa ja Argentiinassa henkiölstöhallinnon ja koulutuksen kehitystehtävissä.

Susannen perheeseen kuuluu aviomies, kouluikäiset poika ja tyttö, kaksi hevosta ja koira. Susanne asuu perheineen Halikossa. 

Kaisa Aalto-Luoto, vuosikurssi -99.  Kaisa Aalto-Luoto on Outotecin henkilöstö- ja viestintäjohtaja ja johtoryhmän jäsen. Hän on valmistunut Turun kauppakorkeakoulusta vuonna 2003 pääaineenaan kansainvälinen liiketoiminta. Opiskeluaikana Kaisa oli aktiivinen ylioppilaskunnan jäsen ja toimi sekä ylioppilaskunnan hallituksessa että sosiaali- ja korkeakouluasian sihteerinä. Ennen Outotecia Kaisa työskenteli Mandatum Lifen henkilöstö- ja asiakaskokemusjohtajana ja oli luomassa Mandatum Lifesta yhtä Suomen parhaista työpaikoista.

Hanna Mäkäräinen, eMBA. Hanna on työskennellyt syyskuusta 2013 lähtien toimitusjohtajana Tyks-Sapa (=sairaanhoidolliset palvelut) – liikelaitoksessa Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä. Liikelaitos ja sen 1000 työntekijää tuottavat kuvantamisen, laboratorion, lääkehuollon ja välinehuollon palveluja paitsi sairaanhoitopiireille myös terveyskeskuksille.

Hanna valmistui Oulun yliopistosta vuonna 1977 lääkäriksi ja vuonna 1984 radiologian erikoislääkäriksi. Väitöskirja valmistui 1986 ja dosentuurin hän sai 1987. Erikoislääkärin hallinnon pätevyyden Hanna sai 1991 ja eMBA-tutkinto valmistui Turun kauppakorkeakoulussa 2010.

Hannan urapolku jakautuu kolmeen vaiheeseen. Terveyskeskustyöskentelyn jälkeen kliininen työ Oulun yliopistollisen sairaalan radiologian klinikassa eri tehtävissä (1980 - 1992). Seuraavat vuodet (1992 - 2004) Hanna toimi Oulun yliopistollisessa sairaalassa (ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä) hallintoylilääkärinä. Työhön sisältyi runsaasti alueellisia ja kansallisia kehittämishankkeita. Kansalliset työryhmät (STM ja OKM) ja luottamustehtävät ovat mahdollistaneet hyödyllisen asiantuntijaverkoston. Vuosien 2005 - 2017 aikana Hanna on toiminut Turun yliopistollisessa keskussairaalassa ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä eri tehtävissä.

Tuuli Kaskinen, vuosikurssi -97. Tuuli Kaskinen on Demos Helsinki -ajatushautomon toiminnanjohtaja, jonka erikoisaloja ovat kestävät strategiat ja inspiroivien muutospolkujen rakentaminen. Hän auttaa monenlaisia organisaatioita myös hallituksen jäsenenä ja neuvonantajana. Kaskinen on rakennusyhtiö Firan hallituksen jäsen ja Fortumin sekä OP:n neuvonantajaryhmien jäsen. 

Panu Routila, vuosikurssi -83. President and CEO at Konecranes since November 2015.
Previous primary working experience: President and CEO at Ahlström Capital Oy 2008-2015; CEO at Alteams Oy, Kuusakoski Group 2002-2008; Director, Drawn Copper Products at Outokumpu Group 1997-2002; Controller, Drawn Copper products at Outokumpu Group 1995-1997; various financial management positions at Partek Group in Finland, France and Belgium 1986-1995.

Current key positions of trust:
Board Member, Onvest Oy
Board Member, East Office of Finnish Industries
Board member, Technology Industries of Finland


Yhteistyössä

 

 

 


Asiasana:
Tagit: