in English
 
 
Opiskelijaelämää Porissa
​Turun kauppakorkeakoulun Porin yksikkö toimii Porin yliopistokeskuksessa, jonka puistomainen kampus sijaitsee aivan ydinkeskustan tuntumassa Kokemäenjoen rannalla. Porin yliopistokeskus tarjoaa opiskelijoilleen nykyaikaiset opiskelutilat historiallisessa Porin Puuvillassa, jonka viereen on vuonna 2014 avattu Satakunnan suurin kauppakeskus.

Osa monitieteistä Porin yliopistokeskusta

Turun yliopiston kauppakorkeakoulun Porin yksikkö toimii monitieteisessä Porin yliopistokeskuksessa aivan Porin keskustassa. Yliopistokeskus on neljän yliopiston muodostama 2800 opiskelijan ja 170 asiantuntijan tiede- ja taideyhteisö. Siellä toimivat seuraavat yliopistot:

Monipuolista liikuntaa

Porin liikunta- ja urheilumahdollisuudet ovat monipuoliset, ja monet liikuntapaikat sijaitsevat aivan keskustan tuntumassa. Mahdollisuudet ovat lähes rajattomat: Porissa voi keilata, kiipeillä, golfata, pyöräillä, lenkkeillä, lasketella, luistella, hiihtää, jumpata, käydä kuntosalilla, uida, ratsastaa ym. Urheilumahdollisuuksista saat lisätietoja opiskelijayhdistysten kautta sekä Porin kaupungin vapaa-aikavirastosta.

Ylioppilasyhdistys Pointer tarjoaa kaikille yliopistokeskuksen opiskelijoille liikuntapalveluita.

Ainutlaatuinen Yyteri

Yyterin hiekkaranta on ehdottomasti yksi Suomen kauneimmista uimarannoista. Yyterin alue tarjoaa mahdollisuuden leppoisiin lomapäiviin ja kaikenlaiseen harrastamiseen rantaleikeistä golfiin ja leijalautailusta luontoretkiin. Alue on kuuluisa myös monipuolisesta linnustostaan ja Yyterin näkötornista.

Aktiivinen kulttuurikaupunki

Pori tarjoaa kattavasti kulttuuria. Kaupungissa on useita teattereita, taidegallerioita ja museoita. Lisäksi konserttitarjonta on vilkasta: Promenadikeskuksessa järjestetään tasokkaita konsertteja jopa useita kertoja viikossa, puhumattakaan kaikista muista konserttipaikoista. Taidokkaita teatterielämyksiä tarjoavat esimerkiksi Porin Ylioppilasteatteri sekä Porin kaupunginteatteri kattavalla ohjelmistollaan. Porissa vaikuttaa myös Rakastajat-teatteri, joka tarjoaa monipuolisia teatterikokemuksia.

Parhaiten Pori ehkä tunnetaan vuosittain heinäkuussa järjestettävistä Pori Jazz -festivaaleista. Pori Jazz kerää yhteen joka kesä tuhansia musiikin ystäviä joka puolelta maailmaa.

Asiasana:
Tagit: