in English
 
 
Monta tietä tietohallinnon ammattilaiseksi
 

 

Tietohallinnon ammattilaisen työ on analyyttistä ja ihmisläheistä kehittämistyötä, jota yhä useammin tehdään kansainvälisissä projekteissa ja ympäristöissä. Tällaisista ammattilaisista on työelämässä erittäin suuri kysyntä. Kysyntä näkyy meille siten, että valtaosa opiskelijoistamme on jo koulutuksen loppuvaiheessa töissä. Valmistuttuaan he sijoittuvat koulutustaan vastaaviin tehtäviin ja heidän alkupalkkansa ovat esimerkiksi SeFe:n eli Suomen Ekonomiliiton selvityksissä erittäin hyvällä tasolla.

Turun yliopistossa voit opiskella tietojärjestelmätiedettä seuraavin eri tavoin:

  1. Tule opiskelemaan Turun kauppakorkeakouluun ja valitse pääaineeksi tietojärjestelmätiede. Pääaine valitaan 1. vuoden opintojen jälkeen. Suoritat ensin KTK- ja sitten KTM-tutkinnon.
  2. Suorita luonnontieteiden kandidaatin tutkinto tietojenkäsittelytieteissä ja hae sen jälkeen maisterivaiheessa Turun kauppakorkeakouluun, jossa suoritat  FM-tutkinnon tietojärjestelmätieteessä.
  3. Hae Turun kauppakorkeakoulun kansainvälisiin yhteistutkintoihin tähtääviin GITM- tai IMMIT-maisteriohjelmiin.
  4. Tule maisterivaiheessa, jos olet kauppatieteiden kandidaatti, opiskelemaan tietojärjestelmätiedettä Turun kauppakorkeakoulun tietojärjestelmätieteeseen, jossa on erittäin kansainvälinen ilmapiiri.

Valmistuessasi meiltä olet joko kauppatieteiden maisteri (KTM) tai filosofian maisteri (FM). Tietojärjestelmätieteen pääaineopiskelijalle on suunniteltu kaksi erikoistumissuuntaa:

  • Ohjelmisto- ja verkkoliiketoiminta: Erikoistumissuunta antaa lisävalmiuksia toimia isossa IT-palvelutalossa markkinoinnin ja asiakkuuden hallinnan tehtävissä tai vaihtoehtoisesti asiantuntijana, myynnin johtotehtävissä tai yrittäjänä pienissä tai keskisuurissa ohjelmisto-, peli- tai verkkoliiketoimintaa harjoittavassa yrityksessä. Sivuainesuosituksena ovat markkinointi, yrittäjyys tai kansainvälinen liiketoiminta.
  • Tietojohtaminen: Erikoistumissuunta antaa lisävalmiuksia toimia suurten tai keskisuurten organisaatioiden tietohallinto-osastoilla tai näitä konsultoivissa IT-alan yrityksissä. Tehtävät voivat liittyä mm. tiedon analysoinnin ja raportoinnin, tietoarkkitehtuurien, tietoturvan,  IT-palvelujen tai tietohallinnon strategiseen kehittämiseen. Sivuainesuosituksena ovat laskentatoimi, johtaminen ja organisointi tai toimitusketjujen hallinta.

Maisterivaiheessa erot eivät ole enää kovin suuria. Kumpi tuntuu itsellesi paremmin sopivalta vaihtoehdolta - valitse se!

Useimmat opiskelijat valitsevat pääaineen tulevan ammattikuvan perusteella. Verkkopalvelut, peliala, IT-palvelut ym. tarjoavat lukuisia liiketoimintamahdollisuuksia, voit myös perustaa itse yrityksen ja päästä suoraan yrityksen ylimpään johtoon! Jos ajattelet perinteisempää työuraa, on mahdollisuuksia todella paljon, koska TJT on laaja-alainen pääaine eikä kahlitse. IT-alalla on kova kysyntä liiketoimintaa ymmärtävistä, sosiaalisesti kyvykkäistä konsulteista. Tietohallinto tarvitsee osaajia esimerkiksi kansainvälisten projektien johtamisessa.
 
Asiasana:
Tagit: