in English
 
 
Tutkimuspalvelut

Tietojärjestelmätiede tekee jatkuvasti erilaisia tutkimushankkeita yritysyhteistyökumppanien kanssa. Lähtökohtana tutkimuksissa on toimeksiantajan liiketoiminnan ongelma, johon etsitään ratkaisua. Vaikka tieteellinen kiinnostus keskittyy tiettyihin tutkimusongelmiin, tämä ei rajaa yhteistyötä. Yhteyttä voi siis ottaa hyvinkin monenlaisten ongelmien osalta. Alla muutama esimerkki.

Työinformatiikka

Työinformatiikka tarjoaa tutkimuspalveluja isoille ja pienille yrityksille ja organisaatioille sekä yhdistyksille. Asiakkaina on sekä IT-yrityksiä että muita toimialoja, niin yrittäjiä kuin isoja julkishallinnon organisaatioitakin.

Tutkimuspalveluja tarjotaan työ- ja tietojärjestelmien kehittämiseksi tukemaan paremmin liiketoiminnan tavoitteita. Palveluissa yhdistyvät työinformatikan tutkimus ja koulutus. Palvelut ovat usein tuettuja, etenkin jos niihin liittyy hanketoimintaa.

ICT-portti on hyvä aloitus yliopisto-yritysyhteistyölle, etenkin pk-yrityksille.

Work Informatics tarjoaa laadukkaita tutkimuspalveluja osana IT-alan työelämälähtöistä koulutusta, esimerkkinä TeliaSoneran mobiilityötutkimusprojekti. Käytettävyystutkimus on luonnollinen osa työinformatiikan palveluja.

Tutkimuksessa on tällä hetkellä kaksi painopistettä: pk-yritykset (eLive ja ICT-portti) ja kansalaiskeskeinen terveysteknologia (Pärjäin-pilotti), joihin liittyvää tutkimusta rahoittavat mm. EAKR, ESR, Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö, kunnat ja yritykset.

Lisätietoja: Antti Tuomisto

Alla yhteyshenkilöt muutamien muiden tutkimusalueidemme osalta:

  • Tietojohtaminen (lisätiedot Tomi Dahlberg, Jukka Heikkilä)
  • Käytettävyystutkimukset (lisätiedot Kimmo Tarkkanen)
  • Terveysteknologiat (lisätiedot Reima Suomi)
Asiasana:
Tagit: