in English

Ajankohtaista

• Preparaattori Katja Mäkinen palasi tutkimusvapaaltaan varsinaiseen tehtävään 1.11.2016 alkaen. Prof Ilppo Vuorinen eläköityi 1.9.2016. Tutkimusjohtajan tehtäviä hoitaa jatkossa asemanjohtaja Jari Hänninen.

• Kesäkuun alussa Turku - Nauvo - Korppoo linja-auto -reitin liikennöitsijä vaihtui ja yhteyttä hoitaa nykyään TLO Oy linjoilla 901 - 904 (aikataulu 26.9.2016 - 23.4.2017). Aikataulujen yhteensopivuus linja-autojen jatkoliikennöintiin (Matkahuolto) sekä yhteysalusaikataulun (kts. alla) kanssa on syytä varmistaa huolellisesti.

• Laitoksen toimisto on muuttanut Seilin saarelleTurkuu lokakuun aikana, katso vaihtuneet yhteydet Seilin yhteystiedoistamme. Turun toimitiloissamme on tapahtunut muutos. Uusi toimipaikkamme sijaitsee kampuksen kasarmialueen Professorin aukiolla Mathias -rakennuksessa (yhteystiedot Turussa).

• HUOM! Seilin talviliikennöinnistä vastaava vastaava m/s Falkö on aloittanut 5.92016 talviaiataulun mukaisen liikennöinnin Nauvon pohjoisella reitillä, katso m/s Falkön aikataulu 5.9.2016 - 18.5.2017 (pdf). Kesän aikana Seiliin liikennöidään vain sunnuntaisin klo 18.30. Liikennöinti tapahtuu ns. y-vuoroin, joissa liikennevuorot on etukäteen tilattava suoraan alukselta viimeistään edeltävänä iltapäivänä yhteydestä 0400-320 097.

Kesäaikaista Seilin liikennöinntiä kesällä 2016 hoiti aiempien vuosien  tapaan ns. Pienellä rengastiellä liikennöivä m/s Östern, kuluneen vuotena liikennöinti jatkui hieman aiempaa pidempään syksyllä, katso m/s Östernin aikataulu 20.5. - 4.9.2016.

• Seilin niittyjä maisemoiva karja lopetti kenttäkauden aikaisen velvoiteensa syyskuun lopulla 2016. Alatiellä oleville ns. lehmäsilloille on jälleen asennettu talvikauden kulkemista helpottavat suojat. Mikäli saaressa liikutaan toivomme suojista huolimatta  noudatettavan erityistä varovaisuutta siltoja ylitettäessä.

Puutiaistutkijat toivovat yleisöltä puutiaisnäytteitä. Idästä leviävän taigapunkin esiintymisalueet Suomessa kartoitetaan. Turun yliopiston tutkijat kaipaavat työssä yleisön apua. Löydetty puutiainen pyydetään lähettämään eläinmuseoon, jossa tutkitaan onko kyseessä yleinen puutiainen vai taigapunkki. Taigapunkin löytäneille lähetetään tieto lajista, ja kaikki taigapunkkilöydöt esitellään puutiaiset.fi -sivustolla. Katso ohjeet täältä.
Punkkiprojekti on avannut uudet kotisivunsa osoitteessa  http://www.utu.fi/fi/yksikot/puutiaiset/Sivut/home.aspx. Punkkeihin liittyvät aineistot, tiedotukset, kyselyt sekä tutkimustulokset löytyvät jatkossa sieltä.
  • Opiskelija! Oletko kiinnostunut tekemään opinnäytteesi Seilissä tuettuna Saaristomeren tutkimuslaitoksen Seili-rahastolla? Mikäli kiinnostaa ja haluat tietää lisää, ota yhteyttä Ilppo Vuoriseen tai Jari Hänniseen
  • Tilastoja Seilin käyttäjistä sekä opetusasteesta vuosina 1990-2015 on päivitetty esittelyn Kurssitoiminta -sivustolle. Tilastoista kiinnostuneet voivat tutustua vuosien saatossa kertyneeseen tietoon siitä miten ja ketkä Seiliä ovat ko. jakson aikana käyttäneet ja millainen merkitys laitoksella on ollut esim. opetuksen tukemisessa.
  • Valtioneuvosto on 13.3.2014 päivätyllä asetuksellaan perustanut useita luonnonsuojelualueita Varsinais-Suomen maakuntaan. Järjestyksessä 23. näistä on Seilin saariston luonnonsuojelualue, jonka pinta-ala on noin 1305 hehtaaria (kts. karttaliite 23) Paraisten kaupungissa. Luonnonsuojelualueen perustamisen käytännölliset vaikutukset mm. alueella tapahtuvaan opetukseen tai tutkimukselliseen näytteenottoon on linjattu Metsähallituksen Puistoryhmän virkamiesten kanssa. Mikäli toimintaasi liittyy Seilissä tapahtuvaa näytteenottoa, ole asiasta etukäteen yhteydessä asemanjohtaja Jari Hänniseen

​​​​​​

Lämpötila Seilissä juuri nyt:
Seilin lämpötila

Lämpötilan 7 päivän historia