in English
 
 
Ohjeita vierailijoilleVarauksen tekeminen

Alustava varaus vierailusta ja majoitustarpeesta tehdään verkkolomakkeella (vain kurssien ja ryhmien varaukset). Tutkimuslaitos ilmoittaa sähköpostitse mikäli vierailu voidaan toteuttaa toivottuna ajankohtana. Tiedustelun ja varauksen voi tehdä myös soittamalla tutkimuslaitoksen toimistoon.

Sijainti

Saaristomeren tutkimuslaitos sijaitsee Seilin saarella Paraisten Nauvossa, joka kuuluu välisaaristoon. Etäisyys saaresta Nauvon kirkonkylään on noin 7 km ja Turkuun maateitse noin 55 km. Matkalla Turusta Seiliin on kaksi meriosuutta: Paraisten ja Nauvon välinen lautta sekä yhteysalus Nauvon vierasvenesatamasta Seiliin. Destian liikennöimä Paraisten ja Nauvon lautta liikennöi säännöllisesti, päivisin noin 15 min välein. Ajoaika Nauvoon Helsingintieltä Saariston rengastielle käännyttäessä on lauttayhteyden kanssa noin 1 tunti. Nauvon ja Seilin välillä yhteysalusliikenne (20 minuutin merimatka) kulkee talvisin ja kesäisin vaihtelevan aikataulun mukaan.

Palvelut Nauvossa

Nauvon linja-autoasema sijaitsee kirkonkylän keskustassa SEO-huoltoaseman yhteydessä. Keskustassa on Saaristosäästöpankki ja Osuuspankki (jälkimmäisen yhteydessä Otto-automaatti), kahvila/keskiolutbaari, grilli, SALE- ja K-Market ruokakaupat, apteekki, hotelli ja ravintola. Asiamiesposti sijaitsee linja-autoaseman viereisessä liiketalossa (noin 50 m linja-autoasemalta Paraisten suuntaan). Alko löytyy linja-autoaseman vastapäisen SALE -liikkeen yhteydestä. Nauvon tori toimii aktiivisesti kesäaikaan, kaupan on mm. kalatuotteita sekä paikallisten elintarviketuottajien tuotteita.
 
Matkaa linja-autoasemalta satamaan on n. 200 m. Yhteysaluslaiturin ympäristössä toimii kesäaikaan useita ravintoloita, kahviloita ja matkatavaramyymälöitä.

Saapuminen Seiliin

Seilissä matka yhteysaluslaiturilta tutkimusasemalle on noin 700 metriä. Tutkimusasemalle on saavuttava virka-ajan puitteissa, vain sopimuksesta muuhun aikaan. Kurssien/ryhmien yhteyshenkilön ennakolta täyttämän verkkolomakkeen lisäksi jokaisen vierailijan on täytettävä majoituslomake, jolla varmistetaan henkilömäärät, yhteystiedot, maksatusjärjestelyt yms. Majoituslomake täytetään saaressa ja luovutetaan toimistoon mahdollisimman pikaisesti saapumisen jälkeen.

Majoitus

Majoittumaan pääsee noin klo 12.00 (huoneet siivotaan aamupäivällä). Majoittuminen tapahtuu pääasiassa 2-4 hengen huoneissa, yhden hengen huoneita on tarjolla vain muutamia. Vuodevaatteiden (lakanat, tyynyliinat) käyttö on pakollista, pelkkiä makuupusseja ei saa käyttää. Asukkaiden on pidettävä huoneet siistinä. Joidenkin asuntoloiden yhteydessä on omat minikeittiöt, ja niidenkin järjestyksestä (myös tiskauksesta) huolehtivat asukkaat itse.

Muut tilat ja tietoliikenneyhteydet

Laitoksen tilat ja ulkoalueet ovat vierailijoiden vapaassa käytössä, asemalla on mm. pieni käsikirjasto (lähinnä yleisteoksia sekä eliöiden määritysoppaita) ja pesutuvan yhteydestä löytyy kuntosali. Saunat on varattava etukäteen (rantasauna ja kurssisauna). Saaren pohjois- ja eteläpäissä olevilla yksityisalueilla liikkumista toivotaan vältettävän. Aseman tietokonepäätteet toimivat yliopiston käyttäjätunnuksilla, ja verkkoon pääsee myös vierailijatunnuksin. Yliopistollisen EDUROAMin lisäksi Turun korkeakoulujen ja kaupungin langaton verkko SPARKNET toimii päärakennuksessa, Portissa, Seminaarissa ja asuntolassa. Määräaikaisia SPARKNET-tunnuksia saa toimistosta. Seilin museokirkkoon tutustumisen voidaan hoitaa joko opastetusti (museokirkon varauslomake) tai omatoimisesti kirkon aukioloaikoina.

Ruokailu

Keittiön sujuvan toiminnan varmistamiseksi vierailijoiden edellytetään noudattavan ruokailuaikoja:
 
   aamiainen klo 07.15-08.00
   "kymppi-kahvi"
klo 10.00-10.15 
   lounas
klo 12.00-13.00
   ip-kahvi
klo 14.00-14.15
   päivällinen
klo 16.30-17.15 
   iltapala
alkaen klo 18.00
 
Mahdolliset erikoisruokavaliot on ilmoitettava etukäteen esim. verkkolomakkeella tai sähköpostilla pääkokille, mieluiten keskitetysti koko ryhmän osalta. Täysihoidon ulkopuolisessa erillisaterioinnissa ateriamaksut suoritetaan toimistoon.

Muuta huomioitavaa

Lähtöpäivänä huoneet on tyhjennettävä klo 10.00 mennessä, ellei toisin sovita. Avaimet luovutetaan toimistoon mieluummin kootusti yhdyshenkilön toimesta. Hävinneestä tai palauttamatta jääneestä avaimesta veloitamme 30 euroa (+ alv 24%).
 
Asemalle ei saa tuoda lemmikkieläimiä tai autoa. Omalla veneellä saapumisesta tulee erikseen sopia toimiston kanssa.
 
Vierailuun liittyvät ehdot ja hinnasto löytyvät yksityiskohtaisemmin palveluhinnastosta. Asemalle voi maksaa arkisin virka-aikaan joko käteisellä, pankkikortilla tai luottokortilla (Visa, Visa Electron, Mastercard, Eurocard, Maestro, OK).
 
Yksittäisten asiakkaiden kohdalla suosittelemme käteis- tai korttimaksua. Laskutuksen mekaanisen osuuden hoitaa Vaasassa sijaitseva yliopistojen palvelukeskus Certia, eikä Saaristomeren tutkimuslaitos voi vaikuttaa laskun mahdolliseen viivästymiseen.
 
Kaikki hinnat ovat arvonlisäverottomia, ellei toisin mainita. Yleisen arvonlisäverokannan nostaminen 1.1.2013 vaikuttaa hinnaston arvonlisäveroa koskevaan osuuteen, mutta nettohintoihin se ei tuo muutosta.


Asiasana:
Tagit: