in English

Turun Yliopistosäätion kevään 2019 apurahat
Yliopistosäätiön hallitus päättää apurahoista 4.4.2019.

Apurahoja haetaan sähköisellä hakemuksella apurahojen verkkopalvelussa. Tutkijahuonestipendiä haetaan sähköpostitse toimitettavalla vapaamuotoisella hakemuksella.

Apurahoja myönnetään seuraaviin tarkoituksiin:
  • nuoren tutkijan apurahat (enintään 35-vuotiaat väitöskirjan tekijät)
  • tutkimusapurahat (tutkimusryhmille, yli 35-vuotiaille väitöskirjan tekijöille, post doc -tutkijoille)
  • matka-apurahat kongressi- ja tutkimusmatkoihin ulkomaille
Hakuaikana järjestetään apurahaklinikoita, joista ilmoitetaan tarkemmin Ajankohtaista-palstalla.

Tarkemmat tiedot kevään apurahoista hakujulistuksesta.

Haku päättyy maanantaina 25.2.2019 klo 24!

Nuoren tutkijan apuraha

Työskentelyapuraha väitöskirjaa tekeville tutkijoille, joiden ikä hakuaikana on enintään 35 vuotta. Verovapaan apurahan suuruus vastaa ns. taiteilija-apurahaa, joka on 1730 €/kk sisältäen eläkevakuutusmaksun, mikäli apuraha kuuluu lakisääteisen eläke- ja tapaturmavakuutuksen piiriin. Ilman vakuutusmaksua apurahan kk-summa on 1500 €. Apuraha myönnetään enintään 12 kk:n pituisena jaksona.

Tutkimusapuraha

Tutkimusapurahaa voivat hakea
  • varttuneet tutkijat, jotka suunnittelevat tai hallinnoivat tutkimusprojektia
  • jatko-opiskelijat, jotka eivät ikänsä puolesta voi hakea nuoren tutkijan apurahaa (tällöin voi hakea ainoastaan henkilökohtaista apurahaa)
  • post doc -tutkijat

Matka-apuraha ulkomaille

Apurahaa voi hakea matka- ja majoituskuluihin sekä osallistumismaksuun. Säätiö ei myönnä tukea muihin kuluihin. Apurahaa ei voi hakea, jos matkan kulut on maksettu yliopiston kautta ennen myöntöpäätöksen saamista (yliopisto ei vastaanota apurahoja takautuvasti).

Granö-stipendi

Stipendi kattaa 1-3 viikon majoituksen talvikaudella 1.10.-31.12.2019 Alvar Aallon suunnittelemassa tutkijaresidenssissä, Villa Tammekannissa (Tartto, Viro). Stipendiä voi hakea myös ryhmälle.
Julkaistu 31.1.2019 13:35 ,  Päivitetty 4.2.2019 8:01