in English

Hyväntekeväisyyshuutokauppa pidettiin Maaherran makasiinin pihalla 22.10.2016
Huutokauppa houkutteli paikalle paljon väkeä.
Turun Yliopistosäätiö järjesti Maaherran makasiinin pihalla lauantaina 22.10. hyväntekeväisyyshuutokaupan, jossa huutokaupattiin säätiölle testamenteilla tullutta irtaimistoa. Huutokaupasta saadut varat (noin 5600 €) kartuttavat lyhentämättömänä testamentin tekijöiden nimikkorahastoja. Meklarina toimi Pauli Aalto-Setälä. Tilaisuudessa oli myös musiikkia ja henkilöhaastatteluja maaherran makasiiniin historiaan ja peruskorjaukseen liittyen.

Turun Yliopistosäätiön toimistossa oli huutokaupan aikana avoimet ovet ja nähtävillä oli mm. rahastotaulut. Yliopistosäätiön toimiston tiloissa sijaitsi aiemmin monen tuntema postikonttori, Turku 50.

Huutokaupassa myytiin mm. kuvan kierreportaat.

Maaherran makasiinin vaunutallien ovet aukenivat ensi kertaa yleisölle

Huutokauppayleisö pääsi pihalle maaherran vaunuvajan ovesta:  ensikurkistus uusiin – tosin vielä keskeneräisiin – galleriatiloihin.

Galleristi Frej Forsblomin galleria avataan vanhimpaan osaan, Bassin siipeen, marraskuussa. Turun Yliopistosäätiön ja Turun yliopiston yhteisessä omistuksessa olevan arvorakennuksen peruskorjaus valmistuu maaliskuussa 2017, jonka jälkeen tiloissa aloittaa mm. ravintola. Keväällä ilmestyy kulttuurihistorioitsija Rauno Lahtisen kirja sekä rakennuksesta että sen ympäristöstä.

Julkaistu 31.10.2016 16:15 ,  Päivitetty 1.11.2016 9:44