in English

Tue Saaristomeren meriympäristön tutkimusta ja puutiaistutkimusta
Seilin saari tunnetaan ainutlaatuisesta luonnostaan ja pitkästä monivaiheisesta historiastaan.Turun yliopiston Saaristomeren tutkimuslaitos on toiminut saarella vuodesta 1964 alkaen. Tutkimuslaitoksen toiminta on keskittynyt Saaristomeren ja Itämeren alueen monitieteelliseen tutkimukseen. Kansainvälisestikin arvostetun tutkimustyön keskiössä ovat meriympäristön tilan pitkäaikaisseurannat ja niihin liittyvät mallinnukset. Meren lisäksi Seilissä tutkitaan puutiaisia eli punkkeja. Eri alojen tutkijat kartoittavat muun muassa punkkien levinnäisyyttä, elinoloja ja niiden levittämiä taudinaiheuttajia.

Tulevaisuudessa meren rehevöityminen ja punkit  uhkaavat yhä enemmän saaristoa. Tämä edellyttää tutkimuksen lisäämistä.
Lääkintöneuvos Sakari Alhopuron aloitteesta Turun yliopiston Saaristomeren tutkimuslaitos käynnisti keväällä 2016 varainkeruukampanjan. Keräyksen tuotto käytetään Saaristomeren tutkimuslaitoksen puutiaistutkimuksen ja meriympäristön tutkimuksen tukemiseksi.

Liity saariston ystäväksi ja osallistu kampanjaan!

Lahjoitus tehdään Turun yliopistolle. Siirry Turun yliopiston varainhankinta-sivulle kohtaan "Lahjoita meille". Maksamisen yhteydessä merkitse viitteeseen seili/punkit tai seili/merentutkimus.

Lue esite: Seili - tieteen ja tarinoiden saari (pdf)
Julkaistu 16.8.2016 9:30 ,  Päivitetty 31.10.2016 12:53