in English
 
 
Ylioppilaskunta mukaan As Oy Kiinanmyllyn asuntoihin
Turun Yliopistosäätiön asiamies Pekka Kanervisto ja Universtas Oy:n toimitusjohtaja Toni Eklund näkevät neljän eri yliopistoyhteisön toimijan yhteistyön uudenlaisessa avauksessa uuden askeleen. Yhteistyö As. Oy Kiinanmyllynkadun osalta voi poikia myös jatkoyhteistyötä.
– Meistä on hienoa, että Turkuun syntyy yliopistoyhteisön monien toimijoiden yhteinen yliopistotalo. Toiveenamme on, että tästä kehittyy pitkälle kantavaa yhteistyötä, jolla voidaan lisätä kaupungin houkuttelevuutta ja Turun yliopiston houkuttelevuutta, Universtas Oy:n toimitusjohtaja Toni Eklund sanoo.

Turun Yliopistosäätiön asiamiehen Pekka Kanerviston mukaan jo siinä vaiheessa, kun yliopisto liittyi vuoden alussa mukaan Yliopistosäätiön ja TYKS-Säätiön omistamaan asunto-osakeyhtiöön, varauduttiin mahdollisuuteen ottaa mukaan myös ylioppilaskunta. Universtas osti yliopistosäätiöltä 10 prosenttia osakeyhtiön osakekannasta. Turun yliopisto ja TYKS-säätiö omistavat kumpikin 25 % asunto-osakeyhtiön osakekannasta, Turun Yliopistosäätiö 40 prosenttia.

As. Oy Kiinanmylly rakennuttaa  Vähä-Hämeenkatu 1:een kaksi kerrostaloa, joista toisessa on 130 huoneistoa ja toisessa 15. Huoneistot ovat pääasiassa yksiöitä ja kaksioita.

Kanerviston mukaan vuoden 2016 alussa valmistuvat asunnot ovat keskivertovuokra-asuntoja laadukkaampia, ja näin tavoitellaan pitkäkestoisia vuokrasopimuksia.

– Kaikille mukana olevilla yhteisöille on tärkeää löytää turvallista tuloa tuottavia sijoituskohteita. Tuotot kanavoidaan yliopistoyhteisön hyväksi, Kanervisto sanoo.

Parhaillaan tontilta poistetaan saastunutta maata sekä tehdään arkeologisia tutkimuksia. Tontilla olevan vanhan rakennuksen purkutyöt aloitetaan heinäkuussa ja uusien rakennusten perustustyö alkaa elo-syyskuussa.

Erja Hyytiäinen  
Asiasana:
Tagit: