Tervetuloa Turun yliopiston unohtumattomille synttäreille 27.2.!

Turun yliopiston syntymäpäiväjuhlia vietetään avoimena, ohjelmallisena ulkoilmatapahtumana torstaina 27.2.2020. Juhlaväki kokoontuu kello 18.00 Akatemiatalon ja Tuomiokirkon väliselle aukiolle, josta siirrytään kohti Yliopistonmäkeä. Koko perheen tapahtumaan ovat tervetulleita niin yliopistolaiset kuin muut kaupunkilaiset, lapsiperheet ja kauempaakin tulevat.

Juhla saa alkunsa turkulaisen akateemisen perinteen juurilta Akatemiantalon aukiolta, mutta siirtyy nopeasti ajassa vuoteen 1920, jolloin Turun yliopisto perustettiin. Akatemiatalon naapurissa sijaitsevassa Maaherran makasiinissa toimii nykyisin myös Turun Suomalainen Yliopistoseura, joka järjesti 1910-luvulla varainkeräyksen yliopiston perustamista varten.

Yliopiston tunnuslause "Vapaan kansan lahja vapaalle tieteelle" kertoo siitä, että kansa antoi lahjansa reilut sata vuotta sitten. Nyt vietetään yhteisiä syntymäpäiväjuhlia iloisissa ja vapaamuotoisissa tunnelmissa.

Juhla jatkuu Yliopistonmäellä, ja luvassa on runsaasti vielä salaisuuden verhon alla olevaa ohjelmaa tieteen valon teemalla. Sen uskallamme luvata, että tähän tapahtumaan kannattaa tulla mukaan, jos haluaa elämyksiä ja hyvää mieltä!

Opiskelijoiden toivotaan saapuvan paikalle haalareissa ja ylioppilaslakissa, muille asu on vapaa. Haalareissa ja ylioppilaslakissa tulevat saavat tapahtumasta muistoksi uniikin Turun yliopisto 100 vuotta -haalarimerkin.

Saapuminen juhlapaikalle ja pysäköinti

Juhla alkaa Turun Akatemiantalon ja Turun tuomiokirkon väliseltä aukiolta kello 18.00. Rothoviuksenkadun ja Henrikinkadun välinen tieosuus suljetaan muulta liikenteeltä  tapahtuman ajaksi.

Juhlaväki siirtyy Akatemiantalolta soihtukulkukeessa Koskenniemenkatua pitkin Yliopistonmäelle.

Kulkueen reitti ei ole esteetön. Varaamme esteettömän reitin tarvitseville pysäköintipaikkoja Vesilinnantie 5:n pihasta. Muu liikenne ohjataan Rehtorinpellonkadun kautta Vatselantien pysäköintialueelle.

Yliopistonmäelle sekä Akatemiantalon läheisyyteen ei autolla pääse. Yliopiston Vatselankadun varrella olevat henkilökunnan pysäköintialueet ovat Syntymäpäiväjuhlaan osallistuvien käytössä maksutta.