Bastu-haastekilpailu käynnistyy ‒ voittajalle 15 000 euroa resurssiniukkuuteen perustuvan uuden ratkaisun kehittämiseen

​Bastu-haastekilpailussa haetaan uusia ratkaisuja edistämään talouden ja hyvinvoinnin kasvua, joka ei perustu luonnonvarojen liikakäyttöön. Ideat voivat liittyä sekä tuotteisiin että palveluihin tai niiden yhdistelmiin. Valtakunnallisen haastekilpailun tavoitteena on erityisesti uudistaa Varsinais-Suomen elinkeinoelämän kärkialoja.

‒ Toivomme saavamme toimialat ylittäviä ehdotuksia, joilla on markkinapotentiaalia. Arvostamme ideoita, joilla on mahdollisimman neutraali ympäristövaikutus, sekä skaalautuvia konsepteja, jotka voidaan viedä isoille markkinoille nopeastikin, kertoo Bastun koordinaattori Keijo Koskinen Turun yliopiston Tulevaisuuden tutkimuskeskuksesta.

Kilpailuideoita voi jättää 30.11.2016 asti. Ehdotuksia voivat tehdä yksittäiset henkilöt opiskelijoista kuluttajiin sekä organisaatiot yrityksistä julkisiin toimijoihin. Ehdotukset tehdään liiketoimintasuunnitelman muodossa. Tutustu Bastun ideakuulutukseen osoitteessa www.utu.fi/bastu.

‒ Koska haluamme saada uusia näkökulmia ja ideoita, toivomme että idean takana olevassa tiimissä on vähintään kaksi eri toimialaa edustavaa toimijaa. Startuppien ja pidempään toimineiden yritysten ehdotuksia tarkastellaan eri kriteerein.

Kilpailun paras idea palkitaan 15 000 euron rahapalkinnolla. Lisäksi kisan viidelle parhaalle idealle on luvassa tukea Bastu-verkoston asiantuntijoilta ja yhteistyökumppaneilta idean eteenpäin viemiseen.

Kilpailun järjestävä Bastu on Turun yliopiston Tulevaisuuden tutkimuskeskuksen koordinoima yrittäjälähtöinen verkosto, jonka tavoitteena on luoda kiertotalouden mahdollisuuksista uutta liiketoimintaa erityisesti Turun seudulle ja Varsinais-Suomeen.  Avoimessa verkostossa on mukana alueen yrittäjiä, julkisten organisaatioiden edustajia sekä rahoittajia. Turun kaupunki ja Sitra rahoittavat Bastu-verkoston toimintaa, joka on osa Sitran ja kaupungin kolmivuotista yhteistyötä kiertotalouden edistämiseksi alueella.

Bastun toimintafilosofia perustuu näkemyksiin talouden kuudennesta aallosta, joka nojaa teknologian ja resurssien älykkääseen käyttöön, sekä kiertotalouteen, jossa materiaalit ja arvo kiertävät ja tuotteille luodaan lisäarvoa esimerkiksi palveluilla.

Kysymyksiä?

Bastun koordinaattori Keijo Koskinen (keijo.koskinen@utu.fi, 044 594 1659)
www.utu.fi/bastu

TS

Asiasana:
Tagit:
Julkaistu 27.9.2016 14:25 ,  Päivitetty 27.9.2016 15:00

20014 Turun yliopisto, Finland
Puhelinvaihde: 029 450 5000

Henkilöhaku

Seuraa meitä: 
Facebook   Twitter   Instagram   Youtube   LinkedIn
Opiskelu Tutkimus Palvelut ja yhteistyö Yliopisto Tiedekunnat ja yksiköt Ajankohtaista Lahjoita
© Turun yliopisto