Ympäristöalan asiantuntijat muistuttivat Saaristomeren suojelun tärkeydestä
​Seminaarin avasi Jaakko Ruolan mediaesitys, jonka aiheena oli Saaristomeren ainutlaatuisuudesta muistuttava viestintähanke Saaristomeren panoraama.​

​Kaikille avoin Saaristomeri-seminaari haluttiin järjestää, jotta ihmiset havahtuisivat siihen, että Saaristomeren tilan parantamiseksi täytyy toimia heti.

– Tietoon perustuvan vaikuttamisen rinnalla pyrimme vaikuttamaan myös ihmisten tunteisiin muun muassa tilaisuudessa esitellyn Saaristomeren panoraama -viestintähankkeen keinoin; ihminen kun tunne-eläimenä tekee valintojaan lopulta paljolti tunnepohjaisesti. Toimijoina hankkeen taustalla on nyt se sukupolvi, joka on kokenut Saaristomeren silloin kun kaikki oli vielä hyvin ja joka nyt on herännyt toimimaan. Saaristomeren rehevöityminen on vakava ympäristöongelma, johon meidän täytyy puuttua, totesi Saaristomeren tutkimuslaitoksen asemanjohtaja ja seminaarin järjestämisestä vastannut Jari Hänninen.

Itämerisuurlähettiläs Erja Tikka ulkoasianministeriöstä kertoi seminaarissa tuoreesta Suomen Itämeristrategiasta ja sen vaikutuksista Saaristomereen. Erikoistutkija Antti Iho Luonnonvarakeskuksesta tarkasteli puheenvuorossaan rehevöitymisen torjuntaa laajasta näkökulmasta, esimerkiksi globaalin ilmastonmuutoksen kannalta. Saaristomeren kuormitukseen liittyvistä yksityiskohdista ja erityispiirteistä kertoi Varsinais-Suomen ELY-keskuksen johtava asiantuntija Janne Suomela.

Saaristomeri-seminaareja järjestetään lisää kevään 2018 aikana ja tulossa on myös lapsille suunnattu tilaisuus. 


Tilaisuudessa oli paikalla noin sata kuulijaa.

>> Saaristomeren panoraama - viestintähanke

JV
Kuvat: Jari Hänninen 

Asiasana:
Tagit:
Julkaistu 4.12.2017 9:15 ,  Päivitetty 5.2.2018 16:06

20014 Turun yliopisto, Finland
Puhelinvaihde: 029 450 5000

Henkilöhaku

Seuraa meitä: 
Facebook   Twitter   Instagram   Youtube   LinkedIn
Opiskelu Tutkimus Palvelut ja yhteistyö Yliopisto Tiedekunnat ja yksiköt Ajankohtaista Lahjoita
© Turun yliopisto