​​Apurahat, tunnustukset ja palkinnot

Matemaatikko Kaisa Matomäelle kansainvälinen New Horizons -palkinto
Turun yliopiston akatemiatutkija Kaisa Matomäelle myönnetään kansainvälinen tiedepalkinto New Horizons in Mathematics Prize tunnustuksena hänen perustavanlaatuisista tieteellisistä läpimurroistaan alkulukujen parissa. New Horizons -palkinto on suuruudeltaan 100 000 dollaria, ja Matomäki jakaa sen yhdessä California Institute of Technologyn professorin Maksym Radziwillin kanssa.

Juho Hamarista Vuoden tutkija, Tiina Mäkitalo-Keinoselle Vuoden tiedeviestijä -palkinto

Pohjois-Amerikan tutkimuksen John Morton -keskukselle 120 000 euron apuraha Helsingin Sanomain Säätiöltä
Rahoitetussa tutkimushankkeessa tarkastellaan suomalaisen ja yhdysvaltalaisen median tapoja uutisoida kouluampumisista.

Professori Kaisa Häkkiselle tiedonjulkistamisen elämäntyöpalkinto
Professori emerita Kaisa Häkkinen on innostava ja asiantunteva kielen ja humanistisen ymmärryksen edistäjä. Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta palkitsi Häkkisen elämäntyöpalkinnolla keskiviikkona 26.9.2018 vuosikymmenien merkittävästä ja ahkerasta tiedonjulkistamisesta kielihistorian elävöittäjänä.

Turun yliopiston tohtorikoulutettava Pablo Pérez Chaves toiselle sijalle Falling Walls Labin Suomen osakarsinnassa
Kansainvälisen Falling Walls Labin Suomen osakarsinta järjestettiin 14.9.2018. Voittajaksi selviytyi Rajesh Koppolu Åbo Akademista, toiselle sijalle tuli Pablo Pérez Chaves Turun yliopistosta ja kolmannelle sijalle Sepideh Parvanian Åbo Akademista.

Kulutus ja elämäntapa Suomessa -tutkimusryhmälle vuoden 2018 Aineistopalkinto
Tietoarkisto on palkinnut sosiologien ja taloussosiologien Kulutus ja elämäntapa Suomessa -tutkimusryhmän vuoden 2018 Aineistopalkinnolla. Aineistosarja mahdollistaa suomalaisten kulutukseen ja elämäntapaan liittyvien asenteiden, arvomaailman ja poliittisen suuntautumisen muutoksen seurannan vuosituhannen vaihteesta lähtien.

Ensimmäinen Salomaa-palkinto myönnettiin Jean-Eric Pinille
Matemaatikko Jean-Eric Pin sai ensimmäisen Salomaa-palkinnon, joka myönnettiin vuosittain järjestettävän Developments in Language Theory -konferenssin yhteydessä Tokiossa torstaina 13.9.2018.

Aurora-tietokannalle tutkimusrahoituksen edistämisen tunnustuspalkinto
Turun yliopiston ylläpitämä Aurora-tietokanta sai tunnustusta perjantaina 24.8. Helsingissä pidetyillä tutkimuspalvelupäivillä. Palkinnon myönsi Suomen yliopistojen tutkimuspalvelujen verkosto Finn-ARMA. Palkinto myönnettiin sekä Turun yliopistolle että Suomen yliopistot UNIFI ry:lle, joka koordinoi rahoituksen hankkimisen Aurora-projektille.

Euroopan komission rahoitus SELMA-keskuksen koordinoimalle kulttuuristen traumojen siirtymistä käsittelevälle hankkeelle
Euroopan komission European Remembrance -ohjelma on myöntänyt rahoituksen monitieteiselle tutkimushankkeelle “#NeverAgain: Teaching Transmission of Trauma and Remembrance through Experiential Learning”. Kaksivuotisen hankkeen tavoitteena on tarkastella kätkettyjä vihamekanismeja, ennakkoluuloja ja normalisoituja alistamisen käytäntöjä, jotka opitaan sukupolvelta toiselle siirtyvien traumojen ja niitä ylläpitävien, usein harmittomilta vaikuttavien arkielämän käytäntöjen välityksellä. Hanketta koordinoi Turun yliopiston historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitoksen tutkimuskeskus SELMA: Centre for the Study of Storytelling, Experientiality and Memory.

Rahoitusta Saaristomeren matkailukohteiden ruokahävikkiä vähentävälle hankkeelle
Saaristomeren Suojelurahasto on myöntänyt rahoitusta viidelle uudelle hankkeelle. Yksi rahoitettavista kohteista on Turun yliopiston Brahea-keskuksen ja Pidä Saaristo Siistinä ry:n yhteinen Ravinnekiertoa Saaristomeren matkailukohteissa -hanke.
<<    >>