​​Apurahat, tunnustukset ja palkinnot

Turun Yliopistosäätiölle merkittävä testamenttilahjoitus
Raunistulan pitkäaikainen apteekkari Kerttu Mäkelä testamenttasi viisi miljoonaa markkaa Turun Yliopistosäätiölle. Testamenttilahjoituksen turvin tullaan jakamaan apurahoja Turun yliopistossa tehtävään rintasyövän ja leukemian tutkimukseen.

KAUTE-säätiöltä apurahoja Turun yliopiston tutkijoille
KAUTE-säätiö on myöntänyt yhteensä lähes 800 000 euroa apurahoina kauppa- ja teknillistieteiseen tutkimukseen ja opiskeluun. Rahoitusta myönnettiin pääasiassa lupaaville post doc- ja väitöskirjatutkijoille. Turun yliopiston ja Åbo Akademin tutkijat saivat rahoituksesta yli 100 000 euroa.

Erityisavustusta opettajankoulutuksen kehittämiseen
Turun yliopiston koordinoimille hankkeille osoitettiin yhteensä 3,75 miljoonaa euroa haussa, jossa myönnettiin erityisavustusta opettajankoulutuksen kehittämishankkeisiin.

Riitta Pyykkö Euroopan laadunvarmistusrekisterin rekisterikomitean jäseneksi
Vararehtori Riitta Pyykkö on valittu Euroopan yliopistojen järjestö EUA:n esityksestä Euroopan laadunvarmistusrekisterin rekisterikomitean jäseneksi kaudelle 1.7.2017 - 30.6.2019.

Akatemiarahoitusta luonnontieteiden ja tekniikan alalle
Suomen Akatemian luonnontieteiden ja tekniikan tutkimuksen toimikunta on myöntänyt rahoituksen viidelle Turun yliopiston hankkeelle ja neljälle konsortiolle, jossa yliopisto on johtajana tai partnerina.

Akatemiarahoitus kulttuurin ja yhteiskunnan tutkimuksen alalle kolmelle tutkijatohtorille ja kymmenelle tutkimushankkeelle
Suomen Akatemian kulttuurin ja yhteiskunnan tutkimuksen toimikunta myönsi rahoituksen kolmelle tutkijatohtorille ja kymmenelle hankkeelle Turun yliopistoon.

Turun yliopistoon viisi uutta tutkijatohtoria terveyden tutkimuksen alalle
Suomen Akatemian terveyden tutkimuksen toimikunta on myöntänyt syyskuun 2016 haun perusteella rahoituksen 18 uudelle tutkijatohtorille kolmivuotiskaudeksi.

Jarkko Laine -palkinto Anu Kaajan novellikokoelmalle Muodonmuuttoilmoitus
Kahden edellisen kalenterivuoden aikana julkaistulle, haastavalle kotimaiselle kaunokirjalliselle teokselle myönnettävän Jarkko Laine -palkinnon voittaja vuonna 2017 on Anu Kaaja novellikokoelmallaan Muodonmuuttoilmoitus (Teos 2015).

Turun yliopistoon kaksi uutta akatemiatutkijaa terveyden tutkimuksen alalle
Suomen Akatemian terveyden tutkimuksen toimikunta on valinnut syyskuun 2016 haun perusteella 12 uutta akatemiatutkijaa viisivuotiskaudeksi.

Uusia akatemiahankkeita Turun yliopistoon
Suomen Akatemian biotieteiden ja ympäristön tutkimuksen toimikunta on tehnyt päätöksen uusista akatemiahankkeista, joista Turun yliopistoon myönnettiin viisi.
<<    >>