Mediatiedotteet

Turun yliopisto lähettää vuosittain medialle satoja tiedotteita, joissa kerrotaan yliopiston tutkimuksesta ja muusta toiminnasta.

Ruuan tuoreus ja alkuperä ovat tärkeitä kuluttajalle – mutta niiden tuottama arvo syntyy eri tavalla (Väitös: DI Tommi Kumpulainen, 3.8.2018, elintarvikekehitys)

Ari Mölsä ja Tiina Raevaara Turun yliopiston työelämäprofessoreiksi

Suomalaistutkimus luo uudet säännöt syövän hoitoon

MAGIC-teleskoopit jäljittivät harvinaisen kosmisen neutriinon alkuperän

Tutkijoiden löytö tuo uutta valoa yhteyttämisen säätelyyn

Saaristomeri kärsii vakavasta happivajeesta

Nukutus ei sammuta tajuntaa kokonaan

Torniolainen Aromtech Oy tukee Turun yliopiston pohjoisen luonnon tutkimusta lahjoituksella

Amazoniasta löytyi valtavalla pistimellä varustettu tieteelle uusi pistiäislaji

Turun yliopisto sai kolme lahjoitusprofessuuria luonnon monimuotoisuuden tutkimiseen

Opiskelijavalinnan tulokset selviävät tänään – Turun yliopisto toiseksi suosituin kevään yhteishaussa

Suomalaisnuorten psyykkinen hyvinvointi on kohentunut

Suositteluviestintä on matkailuorganisaatioille suuri mahdollisuus (Väitös: MSc Ping Wang, 2.7.2018, tietojärjestelmätiede)

Aalto-1 vei kiertoradalle suomalaista huipputekniikkaa

Kansalaisraadeista apua äänestyspäätöksiin? Osallistumisen uudet menetelmät esillä konferenssissa Turussa 27.–29.6.

Tutkimus, koulutus ja kehittäminen turvataan sotessa alueellisella yhteistyöllä

Euroopan tärkein yrittäjyystutkimuksen kongressi Turkuun vuonna 2021

Lasten astmariskiä on mahdollista ennustaa varhaisten uloshengitysvaikeuksien avulla (Väitös: LL Annamari Leino, 29.6.2018, lastentautioppi)

Suomalaistutkijat analysoivat T-auttajasolu 17:n proteomin

Esineiden internetistä apua pk-yrittäjien arkeen

Pykäläbaarissa tietoa julkisista hankinnoista

Eläkereitti ja asuinmaan elintaso muokkaavat eurooppalaisten eläkeläisten kokemuksia toimeentulosta (Väitös: VTM Liisa-Maria Palomäki, 20.6.2018, sosiologia)

Ruokailu saa ruskean rasvan toimimaan

Kuoleva tähti laukaisi näyttävän plasmasuihkun mustan aukon syleilystä

Liikunnalla on suojaava vaikutus perifeerisen valtimotaudin varhaisvaiheessa (Väitös: LL Arto Heikkilä, 15.6.2018, yleislääketiede)

Optimointitehtävien rakenteesta hyötyä koneoppimiseen (Väitös: FM Kaisa Joki, 21.6.2018, sovellettu matematiikka)

Motivoivatko oppimispelit todella oppilaita? (Väitös: MA Gabriela Rodriguez-Aflecht, 18.6.2018, kasvatustiede)

Liikunnan intensiteetti säätelee endorfiinien vapautumista ja liikunnan aikaansaamia tuntemuksia (Väitös: FM Tiina Saanijoki, 16.6.2018, kliininen fysiologia ja isotooppilääketiede)

Tutkimuksessa selvisi uutta tietoa nukleiinihapporakenteiden käyttäytymisestä (Väitös: FM Lotta Granqvist, 14.6.2018, kemia)

Kiertääkö hyvä kauttasi? Vinkkejä kotitalouksien ravinneviisaisiin valintoihin

Suomen valtiosäännön valmiuksia puolustaa ydinarvojaan EU:ssa tulee vahvistaa (Väitös: OTL, LLM, VT Mikko Puumalainen, 13.6.2018, oikeustiede)

Lehdistö nosti Mannerheimin parrasvaloihin

Uutta tietoa eturauhassyövän lääkehoidosta (Väitös: FM Riikka Oksala, 15.6.2018, fysiologia)

Fonetiikalle uudet etälaboratoriot San Diegoon

Turun yliopisto kehittää sosiaali- ja terveysalan opettajien digitaalista osaamista

Kansanedustajien sosiaalipoliittiset näkemykset koventuneet 1990-luvulta lähtien (Väitös: OTT Sirpa Posio, 13.6.2018, sosiaalipolitiikka)

Jo kahden viikon liikuntaharjoittelu saa aikaan muutoksia aivojen ja rasvakudoksen aineenvaihdunnassa (Väitös: LiTM, FM Sanna Honkala, 15.6.2018, kliininen fysiologia ja isotooppilääketiede)

Innovaatioekosysteemit uudistavat alueiden taloudellista kehittämistä ja muuttavat julkisen sektorin roolia (Väitös: VTL Sami Niemelä, 15.6.2018, taloustiede)

Paikkariippuvuus on keskeinen muuttuja luonnonvararesurssien ennustettavuutta mittaavissa tekoälymalleissa (Väitös: FM Jonne Pohjankukka, 15.6.2018, tietojenkäsittelytiede)

Kasvi sopeutuu valomäärän vaihteluihin muuttamalla fotosynteesikoneiston molekyylitason järjestäytymistä (Väitös: FM Marjaana Rantala, 15.6.2018, molekulaarinen kasvibiologia)

Merenkulun teemapalkinto Per-Olof Karlssonille

Oireeton suun herpesinfektio voi tarttua suuseksin välityksellä (Väitös: HLL Johanna Mäki, 15.6.2018, suupatologia ja -radiologia sekä virusoppi)

Meriturvallisuusseminaarissa jaetaan vuosittainen Merenkulun teemapalkinto

Turun ihmistieteiden tutkijakollegium juhlii kymmenvuotista taivaltaan huippututkimuksen saralla

Khalil Shahramian voitti Three Minute Thesis -kilpailun

Ideaali johtaja ja asiantuntijuus rakentuvat mediateksteissä (Väitös: KTM Jatta Jännäri, 8.6.2018, yrittäjyys)

Kasvi puolustautuu ympäristöstressiä vastaan säätelyproteiinin avulla (Väitös: FM Moona Rahikainen, 8.6.2018, molekulaarinen kasvibiologia)

Vapaan tutkimuksen edistäminen ja pakolaistutkijoiden tilanne esillä seminaarissa 7.6.

Tutkimus selvitti mekanismin, jolla geenejä lukeva entsyymi liikkuu DNA:ta pitkin (Väitös: FM Matti Turtola, 8.6.2018, biokemia)

Satakunnan talouden elpyminen jatkunut vahvana – vain kemianteollisuus laskussa
<<    >>