Mediatiedotteet

Turun yliopisto lähettää vuosittain medialle satoja tiedotteita, joissa kerrotaan yliopiston tutkimuksesta ja muusta toiminnasta.

Sukupuolten välisellä moninaisuudella näyttää olevan tärkeä rooli rahoituslaitoksen menestyksessä (Väitös: MSc, MBA Peter Agyemang-Mintah, 2.3.2018, laskentatoimi ja rahoitus)

Ruokahävikistä sinilevälauttoja Saaristomerelle?

PET-kuvadatan tarkka vaimennus- ja sirontakorjaus edistävät aivosairauksien diagnosointia ja tutkimusta PET/MRI-laitteilla (Väitös: DI Jarmo Teuho, 23.2.2018, lääketieteellinen fysiikka ja tekniikka)

Aasian norsujen persoonallisuuspiirteet eroavat yksilöiden välillä aivan kuin ihmisillä

Turkulaistutkijat löysivät uuden immuunijärjestelmän säätelijän

Väitöskirjatutkija kiteyttää tutkimuksensa 180 sekuntiin yleisölle avoimessa 3MT-kilpailussa 8.3.

Turun yliopiston ihmistieteiden tutkijakollegiumissa haettavana 22 tehtävää

Sotasukupolven uudet työntekijäluokat estivät kommunistien valtaanpääsyn SAK:ssa (Väitös: erikoistutkija, FL Risto Reuna, 23.2.2018, poliittinen historia)

Kukkivia kamelioita, aarteenetsintää ja miniatyyripuutarhoja kasvitieteellisessä puutarhassa talvilomaviikolla

Turun yliopistossa kehitetään uudenlaisia menetelmiä kieltenoppimiseen

Uusia menetelmiä terveydentilan diagnostiikkaan kotioloissa (Väitös: FM Etvi Juntunen, 23.2.2018, molekulaarinen biotekniikka)

Masennuslääkkeillä yhteys vaikeuksiin tunnistaa tunteita?

Noradrenaliinin kuljetusproteiinin toiminta solukalvolla on tarkasti säädelty (Väitös: FM Anne Vuorenpää, 23.2.2018, farmakologia, lääkekehitys ja lääkehoito)

Huviveneiden wc-tyhjennyspalveluita kehitetään Saaristomeren ja keskisen Itämeren alueella

Kansallinen ylisukupolvinen väestötutkimus ryhtyy selvittämään vanhempien ja isovanhempien elintapojen vaikutusta jälkeläisten terveyteen

Tervetuloa kuulemaan opettajankoulutuksen uudistamisesta 27.2.

Turun yliopistolle rahoitusta aivotutkimuksen etiikan pohdintaan

Tutkijat etsivät välineitä pitkäjänteisempään päätöksentekoon

Viron kaunokirjallisuus kuvasti maan modernin kulttuurin muodostumista (Väitös: MA Piret Peiker, 16.2.2018, yleinen kirjallisuustiede)

Opetusteknologia parantaa ohjelmoinnin opetuksen laatua ja oppimistuloksia (Väitös: FM Erkki Kaila, 17.2.2018, tietojenkäsittelytiede)

Turun yliopisto julkaisee professoriluennot podcasteina

Maa- ja vesialueiden rakentaminen muuttaa arkeologista kulttuuriympäristöä (Väitös: FM Ulla Lähdesmäki, 17.2.2018, arkeologia)

Rationaalisuus vaihtelee kunnan investointipäätöksenteossa (Väitös: KTM Sanna Häkli, 16.2.2018, laskentatoimi ja rahoitus)

Professoriluennoilla pureudutaan johtamiseen ja huokoiseen piihin

Hyvinvointiin panostavissa maissa resursoidaan myös lasten mielenterveyteen

Lähiruoka on vastalause globalisaatiolle – kuluttajat tahtovat tukea paikallista tuottajaa

Turun yliopisto purkaa Christian Ottin työsopimuksen

Amazonian kasvien levinneisyyden kartoittamiseen tarvitaan parempia maaperäkarttoja

Tervetuloa tulevaisuuden teknologioiden laitoksen avoimien ovien päivään 7.2.

Uusi tutkimushanke nostaa aktiivisen kollegiuuden hyvinvoivan työyhteisön keskiöön

Piilevien faktoreiden malleista apua riskienhallintaan ja hinnoitteluun rahoitusalalla (Väitös: KTM, OTM Matti Heikkonen, 9.2.2018, taloustieteiden kvantitatiiviset menetelmät)

Turun yliopiston kansainvälisten maisteriohjelmien hakemusten määrä kaksinkertaistui

Yläkoulujen makeanmyynnin väheneminen pysähtyi