Mediatiedotteet

Turun yliopisto lähettää vuosittain medialle satoja tiedotteita, joissa kerrotaan yliopiston tutkimuksesta ja muusta toiminnasta.

Kokeneiden työntekijöiden suojelu massairtisanomisissa voi laskea työntekijöiden liikkuvuutta – mutta olla kokonaistalouden kannalta hyödyllistä (Väitös: VTM, MSc Oskari Vähämaa, 1.6.2018, taloustiede)

Esoteerisuuden jäljillä – uusi tutkimushanke esittäytyy 29.5. Turun yliopistolla

Neurofibromatoosi tyyppi 1 on luultua yleisempi ja aiheuttaa suurentuneen riskin saada synnynnäisiä epämuodostumia (Väitös: LL Jussi Leppävirta, 1.6.2018, iho- ja sukupuolitautioppi)

Huippututkija Usha Menon luennoi munasarjasyövän hoidosta 31.5.

Eteisvärinän hoitoon liittyy ennakoitavissa olevia vaaratilanteita (Väitös: LL Samuli Jaakkola, 1.6.2018, kardiologia ja kardiovaskulaarilääketiede)

Maalämmön hyödyntäminen painottuu tulevaisuudessa aiempaa enemmän suuriin kiinteistöihin (Väitös: KTM Ville Lauttamäki 1.6.2018, tulevaisuudentutkimus)

Lähikuvassa Suomen sisällissodan muisto

Matemaattiset mallit tuovat ratkaisuja lääketieteen ja biologian tutkimuksiin (Väitös: MPhil Sean Robinson, 1.6.2018, tilastotiede)

Väitöstutkimus avaa Kiinan maaltamuuttoa kolmivaiheisena prosessina (Väitös: MA Shenghua Xie, 31.5.2018, sosiaalipolitiikka)

Turun yliopiston lääkäriopiskelijat tuottavat videoita terveyskasvatuksen tueksi

Monitieteisessä seminaarissa keskustellaan rasismista ja kirjallisuudesta

Kuntien perusopetuksen järjestämistavat eroavat ja luovat oppilaille toisistaan poikkeavia koulutuspolkuja (Väitös: KM Sonia Lempinen, 31.5.2018, kasvatustiede)

Komeettaa ympäröivä pölypilvi muuttaa muotoaan vuodenaikojen mukaan (Väitös: FM Boris Zaprudin, 1.6.2018, tähtitiede)

Turun yliopisto SHIFT-bisnesfestivaalilla 22.‒23.5.: Yrittäjyysyliopisto on monipuolinen yhteistyökumppani

Väittelijä löysi potentiaalisen PET-merkkiaineen sydämen vajaatoiminnan seurantaan (Väitös: FM, LK Max Kiugel, 1.6.2018, kliininen fysiologia ja isotooppilääketiede)

KiVa Koulua ollaan viemässä Islantiin

Tervetuloa tunnetun kvanttialgoritmiikan tutkijan Andris Ambainisin luennolle 21.5.

Ylipaino ja diabetes muovaavat suoliston aineenvaihduntaa (Väitös: LL Jukka Koffert, 1.6.2018, sisätautioppi)

Kykymme ymmärtää musiikkia voi kadota aivoinfarktin jälkeen (Väitös: LL Aleksi Sihvonen, 25.5.2018, neurologia)

Tulkin käyttö voi heikentää somalialaisten potilaiden yksityisyyttä terveydenhuollossa (Väitös: TtM Niina Eklöf, 25.5.2018, hoitotiede)

Puolustusasianajajan tehtävät ovat lisääntyneet rikosoikeudenkäynneissä merkittävästi (Väitös: OTL Markku Fredman, 19.5.2018, oikeustiede)

Varhaiskasvattajien jaettu ammatillinen oppiminen tärkeää pedagogisesti laadukkaan varhaiskasvatuksen toteuttamiselle ja kehittämiselle (Väitös: KM Anitta Melasalmi, 23.5.2018, kasvatustiede)

Lapsena ja nuorena sairastettu syöpä voi vaikuttaa myöhemmin mielenterveyteen ja sosiaaliseen elämään (Väitös: LL Ritva Ahomäki, 25.5.2018, lastentautioppi)

Seminaari digitaalisuudesta ja internetin logiikasta 21.5.2018

Sydän- ja verisuonisairauksien riskitekijät yhteydessä valtimoiden jäykistymiseen ja sydämen rakenteeseen jo lapsuudessa (Väitös: LL Hanna Mikola, 25.5.2018, kardiologia ja kardiovaskulaarilääketiede)

Väitöstutkimus tuo uutta tietoa verisuonitulehdusten aiheuttajista (Väitös: MSc Chengqian Liu, 25.5.2018, biokemia)

Kaikki raskaudenaikainen stressi ei ole yhteydessä elimistön pitkäaikaisen stressihormonipitoisuuden nousuun

Uusi materiaali tunnistaa helposti UV-säteilyn määrän – mahdollisuus seurata omaa altistumista

Yhdistelmäkuvantamisella voidaan ennakoida sepelvaltimotautiin liittyviä haittatapahtumia (Väitös: LL Teemu Maaniitty, 25.5.2018, kliininen fysiologia ja isotooppilääketiede)

Turun yliopisto järjestää lukiolaisille infotilaisuuden opiskelijavalinnan uudistuksesta 21.5.

Väitöstutkimus tarjoaa uutta tietoa lasten skolioosikirurgian leikkausmenetelmistä ja komplikaatioista (Väitös: LL Heli Keskinen, 18.5.2018, lastenkirurgia)

Yhteiskunta muuttuu – muuttuuko matematiikan opetus?

Veteraanipuut säilyttämällä turvataan Suomen ainoa erakkokuoriaisesiintymä Turussa (Väitös: FM Matti Landvik 19.5.2018, biologia)

Solujen happisensorimolekyyli PHD3 edistää munuaissyöpäsolujen kasvua ja aineenvaihdunnan muutoksia (Väitös: FM Petra Miikkulainen, 18.5.2018, lääketieteellinen biokemia ja genetiikka)

Avunannon rangaistavuuden tarkat edellytykset epäselviä (Väitös: OTM Lauri Luoto, 18.5.2018, oikeustiede)

Itämeri antaa tietoa ympäristömuutosten tulevista haasteista