Mediatiedotteet

Turun yliopisto lähettää vuosittain medialle satoja tiedotteita, joissa kerrotaan yliopiston tutkimuksesta ja muusta toiminnasta.

Tekonivelrekisterit löytävät toimivat tekonivelmallit (Väitös: LL Mika Junnila, 15.12.2017, ortopedia ja traumatologia)

Perhetausta vaikuttaa laajasti ihmisen elämänkulkuun (Väitös: VTM Aleksi Karhula, 15.12.2017, sosiologia)

Välittämistä ja huolenpitoa korostava perheohjaus edistää oppilaan aktiivista toimijuutta uravalinnoissa (Väitös: KM Jukka Jännetyinen, 16.12.2017, kasvatustiede

Professoriluennoilla esillä syövän hoitopäätökset, koulutuspolitiikkavertailu sekä saksan kielen opetus

HSD17B1-entsyymi on merkittävä lisääntymiseen vaikuttava tekijä (Väitös: FM Janne Hakkarainen, 15.12.2017, fysiologia)

Piilevä raudanpuute vääristää transferriinireseptoritutkimuksen viitearvoja (Väitös: EL Timo Takala, 15.12.2017, kliininen kemia)

Akuutin eteisvärinän rytminsiirtoon liittyy kohonnut aivohalvauksen vaara (Väitös: LL Toni Grönberg, 15.12.2017, kardiologia ja kardiovaskulaarilääketiede)

IT-palveluiden globaali ulkoistaminen kysyy luottamusta ja toimivia laatukäytäntöjä (Väitös: FM Anne-Maarit Majanoja, 15.12.2017, tietojenkäsittelytiede)

Matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan nimi muuttuu luonnontieteiden ja tekniikan tiedekunnaksi

Monipuoluehallinnon ja poliittisten ohjelmien julkistaloudelliset vaikutukset ovat erilaiset jälkikommunistisissa ja läntisissä EU-maissa (Väitös: VTM Juha Ylisalo, 16.12.2017, valtio-oppi)

Arkeologit ajoittivat Pyhän Nikolauksen pyhäinjäännöksen 300-luvulle

Kosmiset ydinräjähdykset tuovat uutta tietoa neutronitähtien rakenteesta (Väitös: FM Joonas Nättilä, 15.12.2017, tähtitiede)

Lasten yliopisto paljastaa veden, lumen ja jään erot

Väittelijän laatimalla halogeenihektoriittisynteesillä laaja sovellettavuus tieteessä ja teollisuudessa (Väitös: MSc Hellen Silva Santos, 15.12.2017, kemia)

Unen kesto pitenee ja univaikeudet vähentyvät eläkkeelle siirryttäessä

Maailmassa teurastetaan vuosittain yli kymmenen eläintä yhtä ihmistä kohden: tutkimus osoittaa lihankulutuksen ongelmia (Väitös: MSc Francesca Allievi, 14.12.2017, maantiede)

Korkeammin koulutetuilla miehillä pienempi riski kuolla eturauhassyöpään (Väitös: LL Heikki Seikkula, 15.12.2017, kirurgia)

Esineiden internetin tarjoamia mahdollisuuksia yrityksille esitellään seminaarissa 13.12.

Satakunnan korkeakoulusäätiö käynnistää keräyksen varhaiskasvatuksen lahjoitusprofessuuriin Raumalle

Solukalvon proteoglykaani, Snorc, säätelee luuston kehitystä (Väitös: FM Jussi Heinonen, 9.12.2017, lääketieteellinen biokemia ja genetiikka)

Yhdessä enemmän matemaattista osaamista: vanhempien ja varhaiskasvatuksen suotuisat vaikutukset lapsen taitoihin (Väitös: KM Anne Sorariutta, 9.12.2017, kasvatustiede)

Väittelijä kartoitti kasvilajien levinneisyyttä Amazonian tutkimattomissa sademetsissä (Väitös: MSc Gabriel Moulatlet, 9.12.2017, biologia)