Mediatiedotteet

Turun yliopisto lähettää vuosittain medialle satoja tiedotteita, joissa kerrotaan yliopiston tutkimuksesta ja muusta toiminnasta.

Haku kouluhyvinvoinnin ja monikulttuurisuuden erikoistumiskoulutuksiin alkaa

Kupittaan siirtolapuutarha on perinnekasvien aarreaitta

Yleisölle avoin yhdistetyn todellisuuden tutkimuksen seminaari Helsingissä 5.4.

Raha on parisuhteen haastavimpia koetinkiviä (Väitös: VTM Anniina Kaittila, 8.4.2017, sosiaalityö)

Oppimisen lukot on mahdollista avata (Väitös: KM Anu Kajamies, 7.4.2017, kasvatustiede)

Vakavaa mielenterveyshäiriötä sairastavat etsivät terveystietoa internetistä – osa sivustoista on harhaanjohtavia (Väitös: MAEd Christina Athanasopoulou, 31.3.2017, hoitotiede)

Salossa järjestetyllä Challenge Turku 2017 -innovaatioleirillä kehitettiin IoT-ratkaisuja

Vihan pitkät jäljet -hanke aloittaa keskustelun vihapuheen historiasta

Kasvupaikan pohjoisuudella on vaikutusta tyrnin ja herukoiden fenolisiin suoja-aineisiin (Väitös: MSc Wei Yang, 31.3.2017, elintarvikekemia)

Fotosynteesin valoreaktioita ohjaa laaja verkosto säätelymekanismeja (Väitös: MTech Nageswara Rao Mekala, 31.3.2017, molelulaarinen kasvibiologia)

Olli Raitakarille ja Craig Primmerille myönnettiin huomattavat ERC-rahoitukset

Teksteistä paljastuu kadonnut kaupunki (Väitös: FM, arkkitehti Panu Savolainen, 1.4.2017, Suomen historia)

Tutkijoiden löytö avaa uusia mahdollisuuksia syövän ja fibroosin hoitoon

Aivojen magneettistimulaatio on uusi lupaava menetelmä vaikean hermovauriokivun hoitoon (Väitös: LL Pauliina Lindholm, 31.3.2017, kliininen neurofysiologia)

Kiusaamisen vastainen KiVa Koulu -ohjelma laajentaa toimintaansa Espanjan kouluissa

Turun yliopiston materiaalitutkimukseen perustuva startup aikoo globaaliksi teknologiayritykseksi

Yleisöseminaareissa käsitellään työelämän ajankohtaisia teemoja

Tom of Finland -keskustelusarja pureutuu taiteilijan merkitykseen

Väittelijä kehitti uuden lääkkeen herpestä vastaan (Väitös: FM Henrik Paavilainen, 24.3.2017, virusoppi)

Kovatehoinen intervalliharjoittelu parantaa diabeetikoiden sokeriaineenvaihduntaa hyvin nopeasti

Kaksi kuvaa Japanista: Poundin ja Burliukin tekstit (Väitös: PhD Mikhail Oshukov, 24.3.2017, yleinen kirjallisuustiede)

Tutkijoiden löytö saattaa muuttaa Parkinsonin taudin hoitoa

Finland University solmi sopimuksen saudiarabialaisten opettajien täydennyskoulutuksesta

Väitöstutkimus laajentaa käsityksiä solun tarttumismekanismeista (Väitös: FM Maria Salmela, 24.3.2017, biokemia)

Some-data ja hyvä kaupunkielämä yleisöluennon aiheena 17.3.

Mediakutsu: Rauma toivottaa namibialaiset opiskelijat tervetulleiksi

Seminaari pureutuu Demokratian tulevaisuuksiin

TSE exe valitsi Pemamek Oy:n Jaakko Heikosen vuoden johtajaksi

Yhteishaku yliopistoihin alkaa: Turun yliopiston uutuutena sosiaalitieteiden kandidaattitutkinto

Mediakutsu: Top Management Forum 15.3.2017 – teemana Role of Human Behavior in Digital Transformation

Lasten yliopiston ilmoittautuminen alkaa 14.3.

Suomalaisten nuorten aikuisten siirtyminen aikuisuuteen poikkeaa monen eurooppalaisen ikätoverin tavoista (Väitös: VTM Henna Isoniemi, 17.3.2017, sosiaalipolitiikka)

Koululaiset pääsevät tutkimaan metsää mikroskoopeilla

Turun biotekniikan keskuksen tutkijat löysivät yllättäviä yhtäläisyyksiä syövän ja autismin välillä

Researchers Discovered Protein Contributory to Autism Prevents Spread of Cancer

Virtuaali- ja lisätyn todellisuuden sovellukset lisäävät tehokkuutta teollisuudessa ‒ ratkaisut esittelyssä 16.3.

Yleisöseminaari reformaation vaikutuksista suomalaisen kulttuurin ja yhteiskunnan kehitykseen

Hot Potato -projekti etsii pk-yrityksiä mukaan tekemään digiloikkaa

Tohtorikoulutettavat kilpailevat kolmen minuutin tiede-esityksillä

Mediakutsu: Turun yliopisto panostaa digitaalisiin tulevaisuuksiin ‒ tervetuloa Digital Futures -aloitusseminaariin 9.3.

Tervetuloa Turun yliopiston professoriluennoille 8. maaliskuuta

Sähköiset potilasasiakirjat halutaan valjastaa hoidon tueksi

Riitta Pyykkö kansallisen kielivarannon tilan ja tulevaisuuden selvityshenkilöksi

FinnBrain-perhetapahtumalla 5.3. kiitetään perheitä osallistumisesta laajaan aivotutkimukseen