Mediatiedotteet

Turun yliopisto lähettää vuosittain medialle satoja tiedotteita, joissa kerrotaan yliopiston tutkimuksesta ja muusta toiminnasta.

Voimakkaan allergeenista tuoksukin siitepölyä kantautui Suomeen syyskuun alkupuolella

Oravan kannanvaihteluihin vaikuttaa eniten kuusen käpysato – ihmiset vaikuttavat oravakantoihin sekä positiivisesti että negatiivisesti (Väitös: FM Tytti Turkia, 28.9.2018, ekologia)

Väittelijä tutki mahdollisuutta hyödyntää fotosynteettistä syanobakteerisolua teollisena tuotanto-organismina (Väitös: FM Jari Kämäräinen, 2.11.2018, molekulaarinen kasvibiologia)

Maksukyvyttömyys haastaa yritysjärjestelyjen oikeudelliset vaikutukset (Väitös: KTM, HTM Minna Murto-Unkila, 21.9.2018, yritysjuridiikka)

International Institute for Popular Culture kutsuu populaarikulttuurista kiinnostuneet debattiin jo sadannen kerran

Mediakutsu: Turun yliopisto ja tiedonjulkistamisen neuvottelukunta tarttuvat terveysviestinnän haasteisiin yhteisseminaarissa 20.9.

Post-translationaaliset modifikaatiot transkriptiotekijä MYC:n aktiivisuuden säätelyssä (Väitös: MSc Xi Qiao, 21.9.2018, patologia)

Turun yliopisto kehittää tulevaisuuden lääke- ja hoitomuotoja osana laajempaa ekosysteemiä

Suolistomikrobisto on yhteydessä äidin raskaudenaikaiseen painonnousuun

Varsinaissuomalaiset kuluttajat odottavat kalalta tuoreutta ja paikallisuutta

Pelillisillä sovelluksilla on potentiaalia edistää terveyttä lastenneuvolatyössä (Väitös: TtM Anni Pakarinen, 21.9.2018, hoitotiede)

Lasten hengitystieinfektioihin vaikuttavat monet arkisen ympäristön tekijät (Väitös: LL Linnea Schuez-Havupalo, 21.9.2018, lastentautioppi)

Turkulaisfilosofit mukana luomassa tutkimuksen keinoin ymmärrettävämpää suunnittelua

Turun yliopiston Educariumissa käynnissä Syystammi18-turvallisuusharjoitus

Väittelijä selvitti inkerinsuomalaisten paluumuuttoa kulttuuriperintöprosessina (Väitös: FM Minna-Liisa Salonsaari, 21.9.2018, kulttuuriperinnön tutkimus)

Verestä mitattavalla proteiinilla voidaan ennustaa tulevia sydän- ja verisuonitautitapahtumia (Väitös: FM Kristiina Santalahti, 21.9.2018, lääketieteellinen mikrobiologia ja immunologia)

T-solujen erilaistumiseen vaikuttavilla proteiineilla on rooli autoimmuunisairauksissa (Väitös: MSc Imran Mohammad, 14.9.2018, lääketieteellinen mikrobiologia ja immunologia)

Yleisöluentosarja opiskelusta Kuninkaallisessa Turun Akatemiassa

Uusi löydös voi auttaa paljastamaan aggressiivisen eturauhassyövän entistä aikaisemmin

Turun sotavankileiri 1918 -seminaari ja muistotilaisuus Sirkkalassa 15.9.2018

Miljoonalahjoitus Turun Yliopistosäätiölle – Pekka ja Pellervo Halmeen rahastosta tukea tutkimukselle

Mediakutsu: Lääketieteellisen tiedekunnan kansanedustajatapahtumassa 17.9. kuullaan ajankohtaistietoa Länsirannikkoyhteistyöstä sekä sote-uudistuksen vaikutuksesta koulutukseen

Muutoksen veistäjät -hankkeessa tutkitaan puunkäyttöä Koillis-Euroopan raja-alueilla 1100-1600-luvulla

Tuore teos Sisällissodan jäljet kertoo paluusta sodanjälkeiseen arkeen

Kansainvälinen polyfenolikonferenssi tuo satoja tutkijoita Turkuun vuonna 2020

Yrittäjyys ei ole helppo ansiotyön muoto äideille (Väitös: KTM Katri Luomala, 14.9.2018, yrittäjyys)

Perusterveydenhuolto tarjoaa edellytykset mielenterveysasiakkaiden omahoidolle (Väitös: TtM Anu Vähäniemi, 13.9.2018, hoitotiede)

Supernovina räjähtävät tähdet verhoutuvat juuri ennen räjähdystä menettämäänsä kaasuun

Tutkijat mallinsivat eri puulajien esiintymistä Amazoniassa

Vetyenergian käyttö mahdollistuu syanobakteerien avulla (Väitös: FM Gayathri Murukesan, 14.9.2018, molekulaarinen kasvibiologia)

Tutkijat onnistuivat estämään kvanttitiedon katoamisen

Yksinkertainen seula auttaa kouluterveydenhuoltoa löytämään syömishäiriöön viittaavan oireilun (Väitös: TtM Lea Hautala, 14.9.2018, nuorisopsykiatria ja hoitotiede)

Rehtori Väänänen lukuvuoden avajaisissa: Ympäristövastuu nostettava perusarvojen joukkoon

Verkkopohjaisilla ohjelmilla voidaan tukea masentuneiden nuorten mielenterveyttä (Väitös: TtM Katriina Anttila, 14.9.2018, hoitotiede)

Kokenut soittaja lukee nuotteja vain vähän aloittelijaa tehokkaammin – ero kuuluu silti selvästi musiikissa

Euroopan komission rahoitus Turun yliopiston SELMA-keskuksen koordinoimalle kulttuuristen traumojen siirtymistä käsittelevälle hankkeelle

Erilaiset stressitekijät voivat nopeuttaa biologista ikääntymistä (Väitös: FM Janina Stauffer, 7.9.2018, biologia)

Virtuaalitodellisuus yhdistää koululapset Suomesta ja Bangladeshista

Suomipassi auttaa käyttämään suomen kieltä arjen tilanteissa

Väittelijä selvitti proteiinin evolutiivisia muutoksia (Väitös: FM Erika Artukka, 7.9.2018, biokemia)

Koko perheen tiedeilloissa tieteeseen tutustutaan itse kokeilemalla

Tutkijat kehittävät ratkaisua antibioottipulaan

Uusi geneettinen markkeri voi auttaa diagnosoimaan aggressiivista eturauhassyöpää

Isoäitien ja lastenlasten yhteinen aika pidentynyt merkittävästi 1900-luvulta lähtien

Ruokavalio-ohjauksella voidaan torjua raskausdiabeteksen terveyshaittoja

Mediakutsu: Näyttöön perustuvat digitaaliset hoito-ohjelmat valokeilassa lastenpsykiatrian konferenssissa Turussa 30.8.

Tietoiset kokemukset syntyvät kehon tuntemusten perusteella

Väittelijä kartoitti solujen aktiivisuutta säätelevään sharpiiniin sitoutuvat proteiinit (Väitös: MSc Meraj Hasan Khan, 31.8.2018, solubiologia ja anatomia)

Rauhallinen mieli näkee kauniimpia unia

Entiset kongressiedustajat johdattavat yleisöluennolla Yhdysvaltain välivaaleihin