Hakeminen ja opiskelijavalinta

Erilaisia väyliä hakea yliopistoon opiskelemaan

Yhteishaku on tarkoitettu ylioppilaille ja heihin rinnastettaville hakijoille, joilla ei ole vielä korkeakouluopintoja, sekä alemman korkeakoulututkinnon suorittaneille, jotka hakevat suoraan maisterivaiheeseen.

  • Haet sähköisesti osoitteessa www.opintopolku.fi
  • Opintopolusta löydät myös lisätietoa valintaperusteista sekä yliopistoon hakemisesta yleisesti.
  • Katso yliopistomme koulutustarjonta - sieltä voit etsiä itseäsi kiinnostavia oppiaineita. Löydät myös listaukset hakukohteista sivun vasemman laidan linkeistä.

Erillishaku on sinua varten, jos sinulla on jo opintoja esimerkiksi avoimesta yliopistosta tai toisesta korkeakoulusta. Erillishaussa on kaksi väylää:

  • avoimen yliopiston väylä
  • siirtohaun väylä

Valintaperusteet vaihtelevat tiedekunnittain/hakukohteittain, joten tarkista aina haluamasi oppiaineen tiedot Opintopolusta.

Edellisten lisäksi tietojärjestelmätieteen maisterikoulutukseen voi hakea erillisvalinnan kautta syksyllä (24.10.-14.11.2018); koulutus alkaa keväällä 2019. Lisätietoa ko. koulutuksesta ja hausta löytyy opintopolusta tästä linkistä.

Kansainvälisiin maisteriohjelmiin voit hakea kandidaatti- tai AMK-tutkinnon suorittaneena. Englanninkieliset maisteriohjelmat ovat avoinna myös suomalaisille hakijoille, ja ne ovatkin hieno mahdollisuus kansainvälistyä opintojen ohessa.

Jatko-opiskelijaksi voit hakea maisterin tutkinnon jälkeen. Tavoitteenasi on tällöin tohtorin tutkinto.

Jos haluat opiskella yksittäisiä opintojaksoja tai -kokonaisuuksia, tutustu avoimeen yliopisto-opetukseen ja erillisopintoihin.  

Asiasana:
Tagit:
 

 Kysyttävää hakemisesta?

 

Katso usein kysytyt kysymykset


tai ota yhteyttä hakijapalveluihimme: 

hakijapalvelut[at]utu.fi
+358 29 450 4300

20014 Turun yliopisto, Finland
Puhelinvaihde: 029 450 5000

Henkilöhaku

Seuraa meitä: 
Facebook   Twitter   Instagram   Youtube   LinkedIn
Opiskelu Tutkimus Palvelut ja yhteistyö Yliopisto Tiedekunnat ja yksiköt Ajankohtaista Lahjoita
© Turun yliopisto