Perustutkinto-opiskelijan lukuvuosi-ilmoittautuminen

Uuden perustutkinnon opiskeluoikeuden saanut opiskelija

Ilmoittautumisaika on 1.6.-31.8.2018

Nämä ohjeet ovat opiskelijoille, joiden uusi perustutkinto-oikeus alkaa 1.8.2018. Aiemmin yliopistoon hyväksytyt opiskelijat ilmoittautuvat vanhojen opiskelijoiden ilmoittautumisohjeiden mukaisesti, vaikka opinnot aloitettaisiin syyslukukaudella 2018.

Noudata opiskelupaikan vastaanotosta annettuja ohjeita ja aikataulua! Voit ilmoittautua yliopistoon vasta opiskelupaikan vastaanottamisen jälkeen.  

Ilmoittautuminen tehdään Oili-ilmoittautumispalvelussa

Kun olet ottanut opiskelupaikan sitovasti vastaan tai ehdollisesti vastaanottamasi paikka on muuttunut sitovaksi, Oma Opintopolku -palveluun ilmestyy ”Ilmoittaudu”-painike. Lukuvuosi- ilmoittautuminen näkyy Oma Opintopolku -palvelussa saman tien ja yliopiston opintorekisterissä muutaman päivän kuluttua.  
 • Jos et pääse käyttämään Oili-ilmoittautumispalvelua, ole yhteydessä opiskelijakeskus Discoon disco [at] utu.fi.

Ilmoittautuminen läsnäolevaksi tapahtuu maksamalla ylioppilaskunnan jäsenmaksu.

 • Ilmoittautuminen on tehtävä (=jäsenmaksu on maksettava) ennen opintojen aloittamista tai kursseille ilmoittautumista, kuitenkin viimeistään ilmoittautumisajan päättyessä 31.8.2018.
 • Tarvitset käyttäjätunnusta ja Nettiopsua heti opintojen alkaessa, joten Ilmoittautuminen on syytä tehdä vähintään viikkoa ennen opintojen aloittamista. Näin ehdit aktivoimaan käyttäjätunnuksesi sekä esim. ilmoittautumaan kursseille Nettiopsussa.
 • Jos olet jo aiemmin ilmoittautunut läsnäolevaksi Turun yliopistoon lukuvuodeksi 2018-2019 ja saat nyt uuden opiskeluoikeuden, ilmoittaudu silti Oili-ilmoittautumispalvelussa, jotta uusi opiskeluoikeus kirjautuu sinulle Nettiopsuun nopeammin. TYYn jäsenmaksua ei peritä kahteen kertaan, vaan Oili-ilmoittautumispalvelu tunnistaa jo maksamasi summan.

Ilmoittautuminen poissaolevaksi merkitään ilmoittautumisen sekä tarvittavien dokumenttien toimittamisen jälkeen.

Jotta ilmoittautuminen poissaolevaksi voidaan merkitä Turun yliopiston opintorekisteriin, sinun tulee toimittaa poissaolevaksi ilmoittautumiseen tarvittavat dokumentit opiskelijakeskukseen. Poissaoloilmoitus on tehtävä viimeistään ilmoittautumisajan päättyessä 31.8.2018. Tarvittavat liitteet on toimitettava opiskelijakeskus Discoon viimeistään viikko ilmoittautumisajan päätymisen jälkeen eli 7.9.2018 mennessä. 

Ilmoittautuminen  poissaolevaksi opiskelijaksi tulee tehdä opiskelupaikan vastaanoton kanssa samaan aikaan, jotta tiedekunnalla on mahdollisuus järjestää tuutor-ryhmiä sekä halutessaan kutsua uusi opiskelija varasijalta poissaolevan tilalle.

Ilmoittautumisen merkitsemisen jälkeen

Läsnä- ja poissaoloilmoittautumisia merkitään opintorekisteriin 1.6.2018 alkaen koko kesän ajan. Suurin ruuhka on heti tulosten julkistamisen jälkeen heinäkuun alussa, jolloin käsittelyssä kuluu enemmän aikaa.

Kun ilmoittautumisesi on kirjattu, saat siitä tiedon sähköpostitse.

Pidä yhteystietosi ajan tasalla

Jotta kirjeet löytävät perille jatkossakin, muista ilmoittaa osoitteesi opiskeljiakeskukseen. Saatuasi Turun yliopiston käyttäjätunnuksen, teet yhteystietojen muutokset itse suoraan Nettiopsussa.
 
Henkilötietosi on siirretty yliopistolle hakulomakkeessa antamiesi tietojen mukaisina. Voit ilmoittaa osoitteenmuutoksesta jo ennen ilmoittautumistasi opiskelijakeskus Discoon, disco [at] utu.fi.
 

 

Jatkava perustutkinto-opiskelija (ennen syyslukukautta 2018 hyväksytty)

Ilmoittautumisaika on 1.6.-31.8.2018

Nämä ohjeet ovat opiskelijoille, jotka on hyväksytty Turun yliopistoon ennen syyslukukautta 2018. Jatkavien opiskelijoiden ilmoittautumisohjeet koskevat myös niitä 2017 tai aiemmin hyväksyttyjä, jotka aloittavat opintonsa syyslukukaudella 2018.

Ilmoittautuminen tehdään Nettiopsussa

Lukuvuosi-ilmoittautumisen mahdollisuus on näkyvissä Nettiopsussa ilmoittautumisaikana. Nettiopsuun kirjautumiseen vaaditaan yliopiston voimassaoleva käyttäjätunnus.

Ilmoittautuminen läsnäolevaksi opiskelijaksi merkitään ylioppilaskunnan jäsenmaksun maksamisen jälkeen

Voit maksaa joko verkkopankissa tai käyttäen Nettiopsussa olevaa tilisiirtoa.

 • Maksaessasi verkkopankissa tieto läsnäolosta päivittyy Nettiopsuun saman tien (joissakin tilanteissa saattaa esiintyä noin tunnin mittainen välimuistista johtuva viive)
 • Maksaessasi tilisiirtoa käyttäen maksussa on ehdottomasti käytettävä mainittua viitenumeroa ja tarkkaa summaa. Tietojen siirtoon pankista opintorekisteriin kuluu aikaa 3-5 pankkipäivää, ota huomioon tämä viive!
 • Ilman viitenumeroa tai väärällä viitteellä maksettu maksu ei ohjaudu ilmoittautumiseksi!
 • Voit maksaa jäsenmaksun yhteydessä vapaaehtoisia tilaus- tai kehitysyhteistyömaksuja.

Varmistaaksesi lukuvuosi-ilmoittautumisesi näkymisen yliopistossa ajoissa, maksa TYYn jäsenmaksu hyvissä ajoin ennen:

 • ilmoittautumistasi syyslukukaudella alkaville kursseille Nettiopsussa
 • osallistumistasi elo-syyskuun kesätenttiin
 • kuin haet lukuvuositarran opiskelijakorttiisi ylioppilaskunnalta
 • kuin haet todistuksen ilmoittautumisestasi läsnä/poissaolevaksi opiskelijakeskus Discosta tai tiedekunnalta
 • joka tapauksessa ennen ilmoittautumisajan päättymistä 31.8.2018.

Ilmoittautuminen poissaolevaksi opiskelijaksi tapahtuu Nettiopsussa ilman maksuja.

Jos et pysty ilmoittautumaan Nettiopsun kautta poissaolevaksi, voit ilmoittautua myös sähköpostitse opiskelijakeskus Discoon disco [at] utu.fi tai postitse. Puhelimitse ilmoittautumisia ei oteta vastaan.

Poissaolevaksi ilmoittautuva ei maksa ylioppilaskunnan jäsenmaksua.

​​ ​​​​

Asiasana:
Tagit:

20014 Turun yliopisto, Finland
Puhelinvaihde: 029 450 5000

Henkilöhaku

Seuraa meitä: 
Facebook   Twitter   Instagram   Youtube   LinkedIn
Opiskelu Tutkimus Palvelut ja yhteistyö Yliopisto Tiedekunnat ja yksiköt Ajankohtaista Lahjoita
© Turun yliopisto