Kampus keskellä kaupunkia


Turun yliopistoalue eli yliopistokampus sijaitsee Turun keskustan tuntumassa, Aurajoen itäisellä puolella - "täl puol jokke" kuten paljasjalkainen turkulainen sanoisi.

Kampusalue ulottuu aina Tuomiokirkolta Kupittaan rautatieasemalle. Pyörällä tai kävellen liikut helposti ja kätevästi paikasta – ja ajasta – toiseen. Tuomiokirkkotorin mukulakivillä aloittivat opintiensä Suomen ensimmäiset yliopisto-opiskelijat 1640. Kupittaan ICT-talossa tai Turku Science Parkissa kehitetään taas jo huomispäivän innovaatioita ja teknologiaa.

Turun yliopiston kanssa samalla kampusalueella ja osin samoissa rakennuksissa toimii myös Turun ruotsinkielinen yliopisto Åbo Akademi ja Turun ammattikorkeakoulu. Kaikkien kolmen korkeakoulun yhteenlaskettu opiskelijamäärä nousee lähelle 40 000 .


Kampukselta löytyvät kaikki opiskelijalle tärkeät palvelut: opiskelijaravintolat, kirjastot, kahvilat, baarit, lähikaupat... 10 minuutin kävely ja olet ydinkeskustassa, Turun kauppatorilla. Kampuksen tuntumassa sijaitsee myös turkulaisopiskelijoiden oma legendaarinen kotiosoite: Ylioppilaskylä.


​​Turun kampuksen sydän on Yliopistonmäki. Arkkitehti Arno Ervin visiona oli "Pohjoinen piazza" eli italialaistyyppinen aukio, missä yliopistolaiset tapaavat toisiaan.


Uusimpia kampusrakennuksia on huippumoderni ICT-talo, missä toimii ja tekee yhteistyötä kaupungin kolme korkeakoulua: Turun yliopisto, Åbo Akademi ja Turun ammattikorkeakoulu.

 


Kampuksen rakennukset edustavat eri vuosisatoja ja -kymmeniä. Idylliset puutalot toimivat 1800-luvun lopulla Venäjän armeijan kasarmeina.

Asiasana:
Tagit:
 

 Tutustu myös

 

20014 Turun yliopisto, Finland
Puhelinvaihde: 029 450 5000

Henkilöhaku

Seuraa meitä: 
Facebook   Twitter   Instagram   Youtube   LinkedIn
Opiskelu Tutkimus Palvelut ja yhteistyö Yliopisto Tiedekunnat ja yksiköt Ajankohtaista Lahjoita
© Turun yliopisto