Sisäministeri Petteri Orpo on vuoden alumni

​Vuoden alumnin tunnustus myönnetään vuosittain Turun yliopiston kasvatille, joka on toiminnallaan edistänyt Turun yliopiston ja suomalaisen yhteiskunnan menestystä.

Sisäministeri Petteri Orpo valmistui valtiotieteiden maisteriksi Turun yliopistosta vuonna 2002 pääaineenaan taloustiede. Opiskeluaikanaan Orpo on toiminut Turun yliopiston ylioppilaskunnan pääsihteerinä vuosina 1994–1996.

Orpo on aktiivinen Turun yliopiston keskustelukumppani ja säilyttänyt tiiviit suhteet kotiyliopistoonsa. Yhteiskunnallisesti merkittävällä työllään Orpo on tukenut ja edistänyt Turun yliopiston tavoitteita koulutuksen, tutkimuksen ja yhteiskunnan kehittämiseksi sekä pitänyt esillä Turun yliopistoa.

– Turun yliopisto on valtakunnan kärkijoukkoa ja Varsinais-Suomen selkeä tukipilari. Henkilökohtaisesti entinen opinahjoni on tietenkin monien hyvien muistojen ja tärkeiden oppien aarreaitta. Kansantaloustieteen opinnot antoivat erittäin vahvan yhteiskunnallisesti yleissivistävän pohjan sittemmin yleispoliittiselle uralleni, Orpo toteaa.

Kotiyliopistonsa Orpo kertoo merkittävästi vaikuttaneen moneen alueeseen elämässään.

– Opinnoista, opiskelijaliikkeessä tehdystä työstä ja akateemisesta yhteisöllisyydestä sain tietenkin tärkeät opit elämään ja laajemman ymmärryksen yhteiskunnasta. Sen lisäksi täällä saamani ystävyydet, ihmissuhteet ja kontaktit ovat kantaneet läpi elämän, Orpo sanoo.

Yhteyden kotiyliopistoonsa vuoden alumni lupaa säilyttää tiiviinä jatkossakin.

– On aina hieno tavata nuoria tieteentekijöitä ja omilta opiskeluajoilta tuttuja professoreita. Aktiivinen keskustelu tutkijoiden sekä yliopiston johdon kanssa antaa paljon näkemystä ja asiantuntemusta omaankin työhön, Orpo toteaa.

Edellisvuosina Turun yliopiston vuoden alumnin tunnustuksen ovat saaneet alivaltiosihteeri Matti Anttonen, toimitusjohtaja Risto Lammintausta, kongressipäällikkö Sari Ruusumo ja päätoimittaja Riitta Monto.

Asiasana:
Tagit:

20014 Turun yliopisto, Finland
Puhelinvaihde: 029 450 5000

Henkilöhaku

Seuraa meitä: 
Facebook   Twitter   Instagram   Youtube   LinkedIn
Opiskelu Tutkimus Palvelut ja yhteistyö Yliopisto Tiedekunnat ja yksiköt Ajankohtaista Lahjoita
© Turun yliopisto