Tutkimuksen huippuyksiköt

Turun yliopisto koordinoi kahta Suomen Akatemian kansallista huippuyksikköä kaudella 2014 - 2019.

Primaarituottajien molekyylibiologian huippuyksikkö

Yksikköä johtaa molekulaarisen kasvibiologian professori Eva-Mari Aro. Turun yliopiston lisäksi huippuyksikössä on mukana Helsingin yliopisto.

Verenkierto- ja aineenvaihduntasairauksien tutkimuksen huippuyksikkö

Yksikköä johtaa PET-keskuksen johtaja, professori Juhani Knuuti. Turun yliopiston lisäksi huippuyksikössä on mukana Itä-Suomen yliopisto. Yhden ryhmän johtajana toimii akatemiaprofessori Riitta Lahesmaa Turun yliopistosta.
 

Lisäksi Turun yliopisto on mukana Helsingin yliopiston johtamassa translationaalisen syöpäbiologian huippuyksikössä. Ryhmänjohtajina toimivat Turun yliopistosta professorit Sirpa Jalkanen ja Johanna Ivaska.

. . .

Professori Mikale Knipin johtaman ja VTT:n koordinoiman molekylaarisen systeemi-immunologian ja fysiologian huippuyksikön (2012 - 2017) viidestä tutkimusryhmästä kaksi toimii Turun yliopistossa, johtajinaan professori Riitta Lahesmaa ja professori Matej Oresic.

. . .

Suomen Akatemian huippuyksiköiden ohella Turun yliopisto koordinoi myös NordForskin rahoittamaa pohjoismaista huippuyksikköä:

NordAqua

Akatemiaprofessori Eva-Mari Aron johtama Nordic Centre of Excellence -statuksen saanut huippuyksikkö keskittyy siniseen, eli veteen liittyvään, biotalouteen. Erityinen painotus on mikro- ja makrolevissä sekä niiden hyödyntämisessä. Tavoitteena on lisätä erityisesti leviin liittyvien kaupallisten sovellusten kehittämistä ja vahvistaa yrittäjyyttä alalla. ​

Asiasana: Viestintä;
Tagit:

20014 Turun yliopisto, Finland
Puhelinvaihde: 029 450 5000

HenkilöhakuSeuraa meitä: 
Facebook   Twitter   Instagram   Youtube   LinkedIn
Opiskelu Tutkimus Palvelut ja yhteistyö Yliopisto Tiedekunnat ja yksiköt Ajankohtaista Lahjoita
© Turun yliopisto