UTUGS-juno-fi.jpg

Historian kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen tohtoriohjelma

​Juno on moni- ja poikkitieteellinen tohtoriohjelma, joka kouluttaa kulttuurisen muutoksen kriittisiä asiantuntijoita ja yhdistää historiatieteellisen tutkimuksen, kulttuuritieteiden menetelmät ja taiteiden tutkimuksen lähestymistavat. Ohjelma koostuu 16 oppialasta, joilla kaikilla on kansallista ja kansainvälistä yhteistyötä.

Juno tohtoriohjelma tarjoaa korkeatasoisen, kansainvälisen tutkijakoulutuksen, jonka jälkeen valmistunut tohtori kykenee itsenäiseen, uutta, kriittistä tieteellistä tietoa tuottavaan ja hyvän tieteellisen käytännön periaatteita noudattavaan tutkimustyöhön. Tieteellisen työn toteuttamisen ohella se antaa valmiudet tutkijan ja opettajan uralle, vaativiin asiantuntijatehtäviin, akateemisten verkostojen ylläpitämiseen ja kansainväliseen tieteelliseen julkaisutoimintaan.

Nykytutkimuksessa ihmistieteiden metodologiat ovat lähestyneet toisiaan, ja siksi poikkitieteelliselle yhteistyölle on erityisen hedelmälliset lähtökohdat. Junon tavoitteena on kouluttaa laajasti kulttuuriin perehtyneitä tohtoreita momonimutkaistuvaan ja globaalistuvaan nykymaailmaan.

Junon kouluttamia tohtoreita tarvitaan sekä julkisella että yksityisellä sektorilla kielellistä ja kulttuurista osaamista vaativiin tehtäviin tutkimus- ja opetustyöhön, kulttuurilaitoksiin, monikulttuurisiin toimintaympäristöihin, digitalisoituviin muistiorganisaatioihin ja kieli- ja kulttuuripalveluja tuottaviin yksiköihin. Tohtoritarvetta syntyy myös kasvavan eläköitymisen seurauksena, niin yliopistomme sisällä kuin yliopistojen ulkopuolisissa tutkimuslaitoksissa, arkistoissa, museoissa ja järjestöissä.

Asiasana:
Tagit:

 

 Johtoryhmä

 

20014 Turun yliopisto, Finland
Puhelinvaihde: 029 450 5000

Henkilöhaku

Seuraa meitä: 
Facebook   Twitter   Instagram   Youtube   LinkedIn
Opiskelu Tutkimus Palvelut ja yhteistyö Yliopisto Tiedekunnat ja yksiköt Ajankohtaista Lahjoita
© Turun yliopisto