Vuonna 1917 alettiin kerätä rahaa suomalaisen yliopiston perustamiseksi

Syötä esimerkiksi sukunimi alla olevaan kenttään ja katso, ketkä ovat lahjoittaneet 1920-luvulla vapaalle tieteelle, Turun yliopistolle.

Tietoa palvelusta

Lahjoittajien nimipalvelimella olevat tiedot on kerätty Turun yliopiston arkiston keräysmateriaalista. Lahjoittajakortistojen avulla laaditulta palvelimelta löytyy lahjoittajan nimi, ammatti, lahjoitussumma sekä asuinpaikkakunta. Tiedoissa on aina tietty virhemarginaali, sillä esimerkiksi nimet on voitu kirjoittaa väärässä muodossa jo 1920-luvulla tai siirrettäessä niitä sähköiseen muotoon. Lisätietoja lahjoittajista voi tiedustella yliopiston arkistosta osoitteesta arkisto (a) utu.fi. Arkistosta löytyvät mm. lahjoituskirjat suurimmasta osasta lahjoittajia.

Tietojen julkaisemiseen nimipalvelimella on saatu lupa tietosuojavaltuutetulta.

Asiasana: Viestintä;