Hiilijalanjäljen viestiminen lounasruokailussa
Aika
16.5.2023 klo 11.00 - 15.00
Tapahtuma järjestetään hybriditilaisuutena Aistikattilassa ja Zoomissa. Lounas tarjoillaan Aistikatilassa klo 11-00-12.15 ja tilaisuus Zoomissa alkaa klo 12.15.
Ohjelma:
11.00-12.15 Lounas tarjolla Aistikattilassa
12.15 Vastuulliset julkiset hankinnat
– tarkastelussa ilmastokestävät ruokapalvelut sekä tuotteiden hiilijalanjälki
Riikka Leskinen, toimialapäällikkö, Valonia
13.00 Miten saada kuluttajat suosimaan kasviproteiinia?
Puhuja tarkentuu lähempänä, Gaia consulting
14.00 Esimerkkejä hiilijalanjäljen ilmoittamisesta ruokalistalla
Kaija-Leena Kristola, Turun yliopisto
14.20 Yhdenmukaisen hiilijalanjälkitiedon tiedon jäljillä
Juha-Matti Katajajuuri, Erikoistutkija, Luonnonvarakeskus
Hiililounas-hankkeessa tuotetaan uutta tietoa paikallisten kasviproteiinilähteiden hiilijalanjäljistä, koostetaan olemassa olevaan tietoa sekä järjestetään tietoa hyödyntäviä työpajoja.
Ohjelma:
11.00-12.15 Lounas tarjolla Aistikattilassa
12.15 Vastuulliset julkiset hankinnat
– tarkastelussa ilmastokestävät ruokapalvelut sekä tuotteiden hiilijalanjälki
Riikka Leskinen, toimialapäällikkö, Valonia
13.00 Miten saada kuluttajat suosimaan kasviproteiinia?
Puhuja tarkentuu lähempänä, Gaia consulting
14.00 Esimerkkejä hiilijalanjäljen ilmoittamisesta ruokalistalla
Kaija-Leena Kristola, Turun yliopisto
14.20 Yhdenmukaisen hiilijalanjälkitiedon tiedon jäljillä
Juha-Matti Katajajuuri, Erikoistutkija, Luonnonvarakeskus
Hiililounas-hankkeessa tuotetaan uutta tietoa paikallisten kasviproteiinilähteiden hiilijalanjäljistä, koostetaan olemassa olevaan tietoa sekä järjestetään tietoa hyödyntäviä työpajoja.