Kansainvälinen kääntäjienpäivä

27.9.2019 klo 9.30 - 16.30
Suomen kääntäjien ja tulkkien liitto SKTL ja Kieliasiantuntijat ry järjestävät kansainvälisen kääntäjienpäivän tilaisuuden tänä vuonna Turun yliopistolla perjantaina 27.9.2019. Vuonna 2019 teemamme on kääntäminen, tulkkaus ja alkuperäiskielet, sillä myös me haluamme juhlia tänä vuonna vietettävää kansainvälistä alkuperäiskielten vuotta.

Kansainvälistä kääntäjienpäivää vietetään tänä vuonna jo 28. kertaa. Kansainvälinen kääntäjien, tulkkien ja terminologien liitto FIT julisti päivän maailmanlaajuiseksi juhlapäiväksi vuonna 1991. Suomessa alan liitot tarjoavat vuosittain käännösalan ammattilaisille sekä kaikille muille alasta kiinnostuneille valtakunnallisen tapahtuman, joka on täynnä ajankohtaista, mielenkiintoista ja hyödyllistä ohjelmaa. Vuonna 2019 haluamme ohjelmassamme tutkia mm. alkuperäis- ja vähemmistökielten vaikutusta valtakieleen, sen elinvoimaisuutta suhteessa valtakieleen sekä viitottujen kielten asemaa Suomessa.

Kääntäjienpäivän tapahtuman tunnelmia pääset seuraamaan jo nyt sosiaalisessa mediassa kääntäjienpäivän omalla Instagram-tilillä @kaantajienpaiva sekä aihetunnisteilla #KäPä2019 ja #ITD2019.

Päivän ohjelman ja ilmoittautumislinkin löydät tapahtuman verkkosivuilta osoitteesta www.kaantajienpaiva.com.

Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Turun yliopiston kanssa.