Keksinnöstä patentiksi -teemailtapäivä

14.3.2019 klo 12.15 - 14.45
Millainen on menestyksekäs keksintö? Miten selvitän, voiko tutkimustuloksiani patentoida ja kaupallistaa? Miten hyödynnän patenttitietokantoja työssäni?

Teemailtapäivässä opit IPR-alan erityisasiantuntijalta, miten yliopistossa syntyvien keksintöjen uutuutta ja patentoitavuutta arvioidaan ja miten itse hyödyt tutkimuskohteesi alan patentoinnin seuraamisesta. Perehdyt Turun yliopiston pilotoiman ainutlaatuisen tehokkaan TEQMINE Patent Similarity -patenttihakukoneen käyttöön ja opit löytämään kiinnostavat patentit keskeisistä avoimista tietokannoista.

Ohjelma:

12.15 Avaussanat
12.20 Uutuus ja keksinnöllisyys yliopistokeksintöjen arvioinnissa, eurooppapatenttiasiamies Marjut Borgenström, Kolster Oy

13.20 Kahvitauko

13.30 Kaikki irti avoimista patenttitietokannoista, informaatikko Anna Salmi, Turun yliopiston kirjasto
14.00 TEQMINE Patent Similarity – työkalu ideasi keksinnöllisyyden nopeaan ja tehokkaaseen arviointiin, CEO Hannes Toivanen, Teqmine Oy
14.45 Tilaisuuden päätös

HUOM: Sali Cal2104 sijaitsee Calonia-rakennuksen 2. kerroksessa portaikkoa vastapäätä. Mukaan mahtuu 24 ensimmäisenä ilmoittautunutta.

Lisätietoja:
Informaatikko Anna Salmi, Turun yliopiston kirjasto