Keskustelutilaisuus päiväkirjojen merkityksestä

Miksi haluamme tallentaa elämäämme kirjoittamalla? Millaista tietoa päiväkirjat voivat välittää menneisyydestä?

Turun kaupunginkirjaston pääkirjastossa järjestettävässä keskustelutilaisuudessa valotetaan päiväkirjakirjoittamisen monisatavuotista historiaa. Lisäksi pohditaan erilaisia merkityksiä ja kirjoittamisen käytäntöjä, joita päiväkirjoihin liittyy.

Keskustelutilaisuuden osallistujat Karoliina Sjö, Liisa Lalu, Maarit Leskelä-Kärki, Kirsi Tuohela, Topi Artukka ja Päivi Kosonen ovat kirjoittaneet Päiväkirjojen jäljillä. Historiantutkimus ja omasta elämästä kirjoittaminen -teokseen (Vastapaino 2020). Tilaisuudessa juhlistetaan kirjan ilmestymistä. Kirjoittajat toivottavat kaikki päiväkirjojen kirjoittamisesta, lukemisesta ja tutkimisesta kiinnostuneet mukaan keskustelemaan!
***
Tilaisuuteen on vapaa pääsy, mutta osallistujamäärä on rajoitettu johtuen koronavirustilanteeseen liittyvistä turvallisuussäännöistä. Tapahtumassa huolehditaan turvavälien pitämisestä. Kasvomaskien käyttöä suositellaan, osallistujia pyydetään ottamaan oma maski mukaan.

Keskustelua on mahdollista seurata etänä Päiväkirjojen jäljillä -teoksen facebook-sivulla: https://www.facebook.com/paivakirjojenjaljilla

Lisätietoja

Karoliina Sjö