Kieliä museoon! -seminaari

28.5.2019 klo 13.00 - 16.00
Oletko kiinnostunut kielten museoesittämisestä tai haluaisitko jakaa aiheeseen liittyviä kokemuksiasi? Mikä kielissä kiinnostaa suurta yleisöä? Miten kieliä voi esittää ja havainnollistaa? Millaista tutkimusta tarvitaan? Mitä museokentällä tapahtuu ja millaisia ajankohtaisia trendejä on meneillään?

Tule mukaan Kieliä museoon! -seminaariin, joka kokoaa yhteen kielten museoesittämisestä kokemusta jo hankkineita osaajia sekä siitä kiinnostuneita ja sitä suunnittelevia tahoja. Monitieteisessä seminaarissa kuullaan käännöstieteen, arkeologian, museoalan, kielitieteen ja historian tutkijoiden alustuksia. Tavoitteena on keskinäinen oppiminen, kokemusten vaihto ja yhteinen ideointi.

Ilmoittautuminen: Kahvitarjoilun vuoksi pyydämme osallistujia ilmoittautumaan 21.5.2019 mennessä s-postitse: leena.kolehmainen@utu.fi

Seminaarin järjestää Turun yliopiston Kieli- ja käännöstieteiden laitoksen Monikielinen Turku -tutkimusverkosto. Seminaari on avoin kaikille kiinnostuneille tieteenalasta riippumatta. Tervetuloa!

Ohjelma:
13.00–13.05 Leena Kolehmainen (TY): Seminaarin avaus
13.05–13.25 Kaisa Koskinen (TUNI): Kieliaiheisen museonäyttelyn rakentaminen. Case Finlaysonin kielikudelmat
13.25–13.45 Janne Harjula (TY): Arkeologin kokemuksia Kirjain kerrallaan -näyttelyn (Aboa Vetus) sisällöntuottamisesta
13.45–14.05 Henna Ylänen (Turun kaupunki, museopalvelut): Museoalan ajankohtaisia tuulia ja tulevaisuuden trendejä
14.05–14.25 Paula Sjöblom (TY): Opiskelijat museosisältöä ideoimassa. Kokemuksia opetusyhteistyöstä Museokeskuksen kanssa
14.25–14.45 Leena Kolehmainen (TY) ja Anna Sivula (TY): Tutkimusta ja museoyhteistyötä teollisuuden kielistä
14.45–14.55 Tauko
14.55–16.00 Kahvi, yhteistä ideointia kielten museoesittämisestä ja loppukeskustelu, pj. Outi Veivo (TY)
Herrala, Eeva