Kvanttiteknologioiden virtuaalioppitunnit lukiolaisille ja yläkoululaisille

2.11.2020 klo 10.00 - 3.11.2020 klo 14.00
Marraskuun alussa vietetään ensimmäistä kertaa European Quantum Week-tapahtumaa. Kvanttiviikon tavoitteena on tehdä kvanttimaailmaa tutuksi ymmärrettävällä tavalla koululaisille ja suurelle yleisölle.

Osana kvanttiviikkoa Turun yliopisto ja Aalto-yliopisto järjestävät lukioiden ja yläkoulujen opiskelijoille virtuaaliset oppitunnit, joissa tutustutaan kvanttimekaniikan ja -teknologioiden saloihin. Lähetyksiin voivat osallistua myös muut aiheesta kiinnostuneet.

Suomessa pidetään kaksi sisällöiltään samanlaista oppituntia. Oppitunnit ovat suomeksi.

Ma 2.11. klo 10:00-10:45
Opettajana Turun yliopiston teoreettisen fysiikan jatko-opiskelija Daria Anttila.

ti 3.11. klo 13:00-13:45
Opettajana Aalto-yliopiston ja VTT:n kvanttiteknologian professori Mikko Möttönen.

Toivomme kaikkien osallistuvien koulujen ja luokkien ilmoittautumista, mutta oppitunteihin voi osallistua myös ilman ennakkoilmoittautumista.