Lapsiperheiden köyhyys ja huono-osaisuus -kirjan julkistamistilaisuus

11.9.2020 klo 12.00 - 15.00
Johanna Kallion ja Mia Hakovirran toimittama kirja "Lapsiperheiden köyhyys ja huono-osaisuus" ilmestyy 30.8.2020. Kirjan julkistamistilaisuus pidetään 11.9.2020 klo 12.00-15.00 Turun yliopiston Publicumissa.

Köyhissä kotitalouksissa asuvien lasten määrä on kasvanut Suomessa viime vuosina. Samalla osa lapsiperheistä kokee kasautuvaa huono-osaisuutta, mikä uhkaa mahdollisuuksien tasa-arvon toteutumista. Vanhempien huono-osaisuuden ja köyhyyden vaikutuksia lasten hyvinvointiin on tutkittu vähän, eikä lasten näkökulma ole päässyt tutkimuksessa usein esiin.

Lapsiperheiden köyhyys & huono-osaisuus antaa monipuolisen kuvan lapsiperheiden huono-osaisuudesta ja köyhyydestä Suomessa. Teoksessa esitellään erilaisten aineistojen pohjalta lapsuudessa koetun huono-osaisuuden ja köyhyyden seurauksia sekä lapsuudessa että myöhemmin aikuisuuden kynnyksellä. Johtopäätöksissä pohditaan, miten lapsiperheiden huono-osaisuutta ja köyhyyttä voitaisiin vähentää ja miten ilmiön ylisukupolvisia polkuja voitaisiin ehkäistä.

Teos on suunnattu poliittisille päättäjille, sosiaali-, terveys- ja kasvatustieteiden opiskelijoille sekä näiden alojen opettajille ja ammattilaisille.

Tilaisuuden tarkempi ohjelma ilmoitetaan myöhemmin.

Ilmoittaudu tilaisuuteen 1.9.2020 mennessä.