Multispecies Knowledges and the Industrialization of Animal Exploitation -webinaari

2.6.2021 klo 9.30 - 3.6.2021 klo 10.30
Etäwebinaari järjestetään 2.–3.6.2021. Kaksi keynote-luentoa ovat avoimia yleisölle.

Ensimmäinen avoin keynote-luento on keskiviikkona 2.6.2021 klo 9.30–10.30. Professori Nik Taylor Canterburyn yliopistosta Uudesta-Seelannista pitää esitelmän institutionalisoidusta väkivallasta otsikolla Animal Rescuers: Challenging Institutionalised Animal Violence and Abuse through Everyday Practice. Hänen tutkimuksensa keskittyy vallan ja marginalisoinnin kysymyksiin ihmisen ja muiden lajien suhteissa.

Torstaina 3.6.2021 klo 10.30–11.30 kuullaan professori Sandra Swartin esitys Bloodlines and Bloodlies: Inventing Equine Breeds. Swart on Stellenboschin yliopistosta, Etelä-Afrikasta. Hän on historioitsija, joka on julkaissut laajasti ihmisten ja muiden eläinten suhteista, erityisesti hevosista.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot

Keynote-luentoihin osallistuminen edellyttää etukäteisilmoittautumista. Ilmoittaudu viimeistään 26.5. lähettämällä sähköpostia osoitteeseen unsusprojekti@gmail.com. Zoom-linkki lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse ennen tapahtumaa. Tervetuloa!

Webinaari on Kestämättömän kehityksen kulttuuri (UnSus) -projektin järjestämä. Projekti tutkii nykyisen kestämättömän kehityksen kulttuurin muotoutumista ihmisten ja eläinten vuorovaikutuksen näkökulmasta. Tavoitteena on selvittää teollisen eläintuotannon historiaa ja kehittymistä Suomessa 1800-luvun loppupuolelta nykypäivään.

Taina Syrjämaa