Onlinetapahtuma: Demokratiakorjaamo 2022

Aika

18.1.2022 klo 15.00 - 18.30
Millainen rooli kansalaisilla voisi olla päätöksenteon eri vaiheissa? Miten kuumenevat tunteet näkyvät ja kuuluvat osana demokraattista politiikkaa? Miten hallinto voi ennakoida tulevaa ja mikä on tieteellisen tiedon rooli demokratian muuttuvassa toimintaympäristössä?

Demokratiaa koettelevat monimutkaiset haasteet, kuten yhteiskunnallisen vaikuttamisen eriytyminen, julkisen keskustelun kärjistyminen sekä polarisaatio. Tutkimus on tunnistanut ja kehittänyt hyviä ratkaisuja vastaamaan haasteisiin – enää toimeenpano puuttuu.

Jo neljättä kertaa järjestettävä Demokratiakorjaamo kutsuu kaikki kiinnostuneet kuulemaan tutkimukseen perustuvia ratkaisuja suomalaisen demokratian kehittämiseksi otsikolla "Demokratian kriisi on peruttu". Kaikille avoin verkossa järjestettävä tilaisuus koostuu Zoom-työpajoista (7 vaihtoehtoista työpajaa) ja keskustelutilaisuudesta.

Tapahtuman järjestävät strategisen tutkimuksen neuvoston (STN) tutkimushankkeet PALO, ALL-YOUTH, BIBU ja CORE.

Tilaisuuteen ilmoittautuminen päättyy 13.1.2022. Voit ilmoittautua työpajaan tai keskustelutilaisuuteen tai molempiin.

Työpajojen kuvaukset ja keskustelutilaisuuden ohjelma: https://www.aka.fi/strateginen-tutkimus/strateginen-tutkimus/tutkimusta-tiedon-kayttajalle/tapahtumat/demokratiakorjaamo--citizen--ohjelman-loppuseminaari/

Lisätietoja

Mari Taskinen