Paneelikeskustelu: On the right track — koulutus väylänä osallisuuteen

8.4.2021 klo 10.15 - 11.45
Nykyisessä hallitusohjelmassa koulutuksen merkitys erilaisten ongelmien ratkaisijana ja vastauksena moniin yhteiskunnallisiin haasteisiin korostuu. On the right track – Koulutus väylänä osallisuuteen -paneelin keskustelijat pohtivat myös sitä, millaiset mahdollisuudet koululla on vastata yhteiskunnan, työmarkkinoiden, teknologian sekä suuren joukon muiden tekijöiden mukanaan tuomiin kasvaviin odotuksiin.

Yksi erityisen paljon keskustelua herättänyt uudistus on oppivelvollisuuden laajentaminen. Mitä se voi parhaimmillaan antaa ja mihin riskeihin pitää varautua, muun muassa sitä paneelissa pohtivat Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen, kasvatustieteen professori Tero Järvinen, opettajankoulutuslaitoksen yliopistotutkija Teija Koskela, Turun normaalikoulun rehtori Satu Kekki, lukiolainen Daria Vorobyeva sekä TIAS-tutkijakollegiumin tutkijatohtori Jenni Tikkanen.