Rahtauksen ja kuljetusvastuun perusteet 27.-28.1.2021 Helsinki

27.1.2021 klo 9.00 - 28.1.2021 klo 16.00
Perehdyttävä tietopaketti rahtauksesta, vastuista ja velvollisuuksista.

Koulutuksessa syvennytään pääasiassa meri- ja maantiekuljetusten kauppa- ja kuljetussopimuksissa käytettäviin erilaisiin ehtoihin ja niiden keskinäiseen suhteeseen. Koulutuksessa perehdytään myös rahtaukseen ja rahtaussopimuksiin liittyvään lainsäädäntöön, osapuoliin, asiakirjoihin ja vakuuttamiseen. Lähettäjän, rahdinkuljettajan ja vastaanottajan vastuuta eri tilanteissa tarkastellaan sekä palveluntuottajan että ostajan näkökulmasta. Huomiota kiinnitetään riskeiltä suojautumiseen ja vahingontorjuntaan kuljetusten ja varastoinnin aikana. Koulutuksen aikana käydään läpi erilaisia vahinkotilanteita, kuljetusvahinkojen käsittelyä ja korvaamista. Lisäksi koulutuksessa tutustutaan aika- ja matkarahtaukseen, riidanratkaisuun sekä käsitellään seisonta-aikaan ja demurrageen liittyviä seikkoja. Käytännönläheisyyttä tuodaan alan toimijoiden puheenvuorojen kautta.
Tilaisuus on suunnattu kaikille rahtauksesta ja kuljetusvastuusta tietoa tarvitseville.

Koulutus soveltuu erityisesti meri- ja maantiekuljetusten ja niihin liittyvien erilaisten tehtävien, vastuukysymysten ja sopimusten parissa työskenteleville. Osaamisen kautta voidaan myös edistää vastuullisuutta ja vaikuttaa liiketoiminnan ympäristövaikutuksiin. Koulutus soveltuu myös myynti- ja markkinointihenkilöstön perehdytykseen kauppasopimuksen vastuista ja velvollisuuksista.

Osallistumismaksu 690 € + alv. kattaa koulutuksen, luentomateriaalin ja ohjelmaan merkityt lounaat ja kahvit. Ilmoittautuminen viimeistään 12.1.2021. Osallistumismaksu laskutetaan viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen. Vahvistus tilaisuuden toteutumisesta ja tietoa käytännön järjestelyistä lähetetään viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen.

Lisätiedot: Anne E. Suominen, anelsu@utu.fi, 040 779 9494