TG-klubi: Pulla

Aika

1.2.2023 klo 17.00 - 19.00
Tieteellisgastronominen ruokaklubi – tuttujen kesken TG-klubi – on Turun yliopiston sekä Hotelli- ja ravintolamuseon yhteinen avoin tapahtuma, joka kokoontuu joka kuun ensimmäisenä keskiviikkona, kesä- ja joulutaukoja lukuun ottamatta. Klubi-illoissa kaupunkien välillä on etäyhteys, ja ryhmässä keskitytään tarkastelemaan ruokaa, ruoanlaittoa ja ruoasta nauttimista luonnontieteellisestä, kulttuurihistoriallisesta ja gastronomisesta näkökulmasta. Illat ovat maksuttomia ja avoimia kaikille kiinnostuneille.

Helmikuun tapaamisessa käsitellään Pullaa. Onko korvapuusti pyöreää voisilmäpullaa parempi? Entä muistaako kukaan enää pitkoa? Minkälainen on suomalaisten suosikkipulla ja miten se syntyy? Onko pitkon, korvapuustin ja voisilmäpullan ero vain sokerissa, voisilmässä ja kanelisokerissa, vai muuttuuko sama taikina eri muodoissaan uunissa kolmeksi erilaiseksi ilontuojaksi? Muun muassa näitä asioita pohditaan, maistellaan ja arvioidaan helmikuun klubi-illassa. Tervetuloa!