Tiedeilta - Pelien maailma tutkijan silmin

Aika

21.2.2024 klo 18.30 - 20.00
Tiedeillat kutsuvat lapset, nuoret ja kaikki tieteestä kiinnostuneet arki-illaksi tieteen pariin! Illoissa pääsee kuulemaan tutkimuksesta alan tutkijalta ja osallistumaan illan teemaan liittyviin tiedeaktiviteetteihin.

Tervetuloa pelitutkimuksen maailmaan! Pelitutkimuksessa tutkitaan niin pelejä kuin pelaamista, pelaajia, peliympäristöjä ja pelien valmistajia sekä selvitetään, mitä pelit kertovat meistä ihmisistä ja kulttuuristamme. Pelejä on melkein kaikkialla ja hyvin moni meistä saattaa pelata jotakin peliä ihan huomaamattaan.

Pelitutkimukseen kuuluu monia teemoja ja ilmiöitä kuten urheilupelit, uhkapelit, videopelit, mobiilipelit, lautapelit ja vastaavat. Pelejä voi pelata yksin, kaksin tai isommissa ryhmissä ja niiden ympärille voi muotoutua erilaisia harrastajaryhmiä. Pelien suunnittelusta tai niiden tutkimisesta voi myös tulla ammatti.

Illassa tutustumme siihen, mitä kaikkea peleillä ja pelaamisella tarkoitetaan ja miten pelaamista voidaan tutkia. Tutkimustyössä menetelmät vaihtelevat esimerkiksi oman ja muiden pelaamisen tarkkailusta vaikka pelaajahaastatteluhin ja –kyselyihin.