Tiedevaalipaneeli

Ulla Achrén (rkp)
Janne Ahonen (tähtiliike)
Lauri Heikkilä (ps)
Lasse Nikkanen (Liike Nyt)
Annina Ruottu (kesk)
Miika Tiainen (sdp)
Anne-Mari Virolainen (kok)
Konsta Weber (vihr)
Johannes Yrittiaho (vas)

Paneelin juontaa Turun Sanomien vastaava päätoimittaja Kari Vainio.

Paneeliin on kutsuttu edustajat kaikista nykyisin eduskunnassa edustettuina olevista puolueista ja liikkeistä. Paneelissa käsitellään muun muassa tieteen ja tutkimuksen merkitystä yleisesti, tutkimuksen, kehityksen ja innovaatioiden rahoitusta ja resurssointia sekä sitä, miten tutkimus ja tiede voivat auttaa Varsinais-Suomen, Suomen ja koko maailman parempaa tulevaisuutta luotaessa.

Paneelin järjestävät turkulaisten tiedeyhteisöjen puolesta Sivistystyönantajat sekä Turun yliopiston ja Åbo Akademin Professoriliiton ja Tieteentekijöiden liiton osastot sekä opiskelijajärjestöt Turun yliopiston ylioppilaskunta ja Åbo Akademis Studentkår. Tapahtumaa ovat tuottamassa myös Suomen yliopistojen rehtorineuvosto UNIFI, Säätiöiden ja rahastojen neuvottelukunta, Tieteellisten seurain valtuuskunta ja Tieteentekijöiden liitto.

Vastaavat tieteeseen ja sivistykseen keskittyvät vaalikeskustelut järjestetään kevään aikana myös Oulussa ja Tampereella.

#tiedevaalit
#joseitiedettä