Tieteellis-gastronominen ruokaklubi: Perunalastut

Aika

5.10.2022 klo 17.00 - 19.00
Tieteellis-gastronomisessa ruokaklubissa perehdytään keskiviikkona 5.10. perunalastuihin. Turussa tilaisuus järjestetään Flavorian Aistikattilassa klo 17-19, ja mukaan mahtuu 25 ensimmäistä ilmoittautujaa. Tapahtuma järjestetään totuttuun tapaan samanaikaisesti Turussa ja Helsingissä, ja eri toteutuspaikkojen välille avataan etäyhteys.

Perunoita on Suomessa syöty vuosisatojen ajan, mutta varsinaiset perunalastut saapuivat tänne 1950-luvulla. Kotimainen sipsien valmistus alkoi Ahvenanmaalla vuonna 1970. Tänä päivänä suomalaiset syövät keskimäärin neljä kiloa sipsejä vuodessa. Kauppojen hyllyiltä löytää nykyään myös muun muassa viljasta tai juureksista valmistettuja vaihtoehtoja perinteisille perunalastuille. Tapaamisessa pohditaankin sitä, mitä kaikkea tiedetään perunalastuista ja niiden vaihtoehdoista.

TG-klubiin ovat tervetulleita kaikki uudet ja vanhat osallistujat - tapaamiset ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.