Toiminnallinen taideteos Kasvikupla: Scientist Wanted -maleksinta

8.12.2020 klo 14.00 - 15.30
Haluaisitko kohdata työpäivän lomassa oraakkelin, osallistua kasvijameihin tai löytää sisäisen kasvi-instrumentalistisi? Joulukuussa BioCityn aulaan tulevassa toiminnallisessa Kasvikupla-taideteoksessa tämä on mahdollista.

Työskentelyssä pidetään turvaväleja ja osallistujilta toivotaan maskin käyttöä.

Kasvikupla on toiminnallinen taideteos, jonka sisälle toteutetaan ääniteos ”Metamorfoosi” kuudelle kasville. Teoksen voi kokea sisä- ja ulkopuolelta ja se toimii myös työympäristönä. Fern Orchestra -kollektiivin taiteilija Vespa Laine tarjoaa kokijoille viikoittain ”vegetatiivista toimintaa”. Joulukuun aikana kupla muotoutuu monikäyttöiseksi alustaksi taiteen ja tieteen kohtaamisille metamorfoosin edetessä.

Taidelainaamon kaltaisesti Kasvikuplasta voi myös määräajaksi lainata itselleen työpisteeseen kasvin. Kasvilainaamon kasveihin on kiinnitetty sensorit, jonka avulla kasvia voi myös soittaa.
”Kysy kasvilta” -tapaamisissa on kohdattavissa vastavuoroinen oraakkeli, jolle voi esittää kysymyksiä ja yhteyttää kasvin kanssa. Lisäksi juodaan iltapäiväkahvit taiteilijan ja kasvin kanssa.
Scientist Wanted -vastaanotolla tieteen ja taiteen yhteistyöstä kiinnostuneet voivat maleksia kasvikuplan tuntumassa ja kohdata taiteilijoita.
Kasvijameissa voit tapailla kasvilla parhaimmat joulusävelet ja löytää sisäisen kasvi-instrumentalistisi.
Kuplalla voi viipyä pidempään tai piipahtaa.

FERN ORCHESTRA
Fern Orchestra on monitaiteinen kollektiivi, joka on tutkinut aikaisemmissa teoksissaan muun muassa fotosynteesiä, kasvien aisteja ja taksonomiaa. Teoksille on luonteenomaista, että niissä esiintyy myös muita eläviä organismeja, kuin ihmisiä. Orkesteri työskentelee taiteen eri aloilla tehden muun muassa performansseja, valo- ja äänitaidetta sekä nykytanssia.

ArtWorksTSP-tutkimushanke
Kasvikupla tulee BioCityyn osana Turun ja Tampereen yliopistojen ArtWorksTSP-tutkimushanketta. Hankkeessa tutkitaan, miten taiteellinen työ sekä erilaiset tilankäytön ratkaisut voivat olla osa luovaa vuorovaikusta ja toimintaa innovaatioalueilla. Hankkeen puitteissa toteutetaan erilaisia taideinterventioita, jotka tapahtuvat BioCityn aulassa ja Vierailukeskus Joessa marras-joulukuussa. ArtWorksTSP-tutkimushanke on osa Turun kaupunkitutkimusohjelmaa.

Lisätietoja hankkeesta antaa tutkimusjohtaja Päivi Oinas Turun yliopistosta, puh. 050 368 2505.