TUCEMEMS esitelmä: Suomalaisten populaatiogenetiikkaa keskiajan kynnyksellä

15.2.2019 klo 14.15 - 15.45
Tervetuloa kuuntelemaan Turun yliopiston TUCEMEMS -tutkimuskeskuksen helmikuun esitelmää, jossa fysiologian ja genetiikan professori Päivi Onkamo Turun yliopistosta kertoo, miten näemme muinais-DNA:n avulla suoraan menneisyyteen. Keitä olivat geneettisesti ne ihmiset, jotka asuttivat Suomea muinaisina vuosisatoina? Onko eri alueiden välillä eroja, ja muuttuuko väestö ajan kuluessa? Tilaisuudessa esitellään lyhyesti miten muinais-DNA-työtä tehdään, mitä siitä voidaan päätellä sekä kurkistetaan viimeisimpiin tutkimustuloksiin. Fokuksessa aikakausi ristiretkistä uuden ajan alkuun.

Tärkeää! Materiaalia ei ole vielä julkaistu, joten esityksestä ei saa ottaa kuvia, twiitata tai kirjoiteta eksplisiittisiä postauksia, juttuja tmv. Kiitos!

Uotila, Ulnor