Tulevien sukupolvien Euroopasta päätetään keväällä 2019 -vaalipaneeli

10.5.2019 klo 12.00 - 14.00
Paneelissa ääneen pääsevät tulevaisuuden tekijät, joiden ajatuksia kannattaa tulla kuuntelemaan:

• Björn Bonsdorff (r / ALDE)
• Mia Haglund (vas / EL)
• Liina Isto (ps / ECR)
• Mikkel Näkkäläjärvi (sd / S&D)
• Elsi Ranta (kd / EPP)
• Aura Salla (kok / EPP)
• Anna Sirkiä (kesk / ALDE)
• Miikka Keränen (vihr / EGP)

Kevään 2019 aikana nuorten huoli yhteisestä tulevaisuudestamme on noussut yhdeksi yhteiskunnallisen keskustelun isoista teemoista. Ehkä enemmän kuin koskaan, kevään Euroopan parlamentin vaaleissa pitäisi rakentaa siltaa ei vain Euroopan tulevaisuuteen, vaan myös sukupolvien välille. Nykyiset ja tulevat uhat, haasteet ja mahdollisuudet koskettavat meitä kaikkia vauvasta vaariin ja mummoon. Tarvitaan avointa, laajaa, faktapohjaista ja ennakkoluulotonta keskustelua ”mahdollisista tulevaisuuksista”, jotta mahdollisimman monella eurooppalaisella olisi antaa äänensä haluamansa tulevaisuuden puolesta.

Tilaisuuden yhteydessä Educariumin aulatiloissa ja piha-alueella järjestetään Eurooppa-tietotori, torilla jaossa tietoa Euroopan unionista ja vaaleista.

Paneelikeskustelu on osa eduskuntatutkimuksen keskuksen vaalikevään 2019 yleisötapahtumien sarjaa sekä kuuluu elokuussa 2019 järjestettävän Turun Eurooppa-foorumin ennakkotapahtumiin. Eduskuntatutkimuksen keskuksen kanssa tapahtuman järjestävät Schuman-seura, Eurooppanuoret, Turun yliopiston ylioppilaskunta sekä politiikan tutkimuksen opiskelijoiden ainejärjestö P-klubi.

Keskustelua juontaa Yleisradion toimittaja Susanna Turunen.

Paneelin aikana yleisö pääsee osallistumaan mm. digitaalisten palveluiden kautta, minkä lisäksi yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä ja kommentteja.

Keskustele ja jaa tapahtumaa sosiaalisessa mediassa: #euvaalit2019, #eurooppa, #tulevaisuus, #eu, #turunvaalipaneeli
Hyytiäinen, Erja